Primeres proves amb Twitch

S'està mostrant 15 entrades - de la 1 a la 15 (d'un total de 18)
 • Autor
  Entrades
 • #504
  drfelip
  Participant

  Estic fent les primeres proves de retransmissió de partides a Twitch i volia compartir la meva experiència, crec que pot ser útil per altra gent que també ho vulgui provar.

  El primer problema és que, amb les connexions d’Internet que tenim la majoria d’usuaris, és difícil retransmetre a més de 360p/500 kbps, però, com a mínim amb aquesta configuració, la cosa sembla que rutlla. La part positiva és que retransmetre a qualitat tan baixa no necessita molta potència de processador (tenc un Core 2 Quad Q8400 a 3 GHz que per alguns jocs ja queda curt, figura’t per jugar i retransmetre).

  Les proves les he fet en PC, capturant amb el programa XSplit. Per fer captura directa del joc s’ha de pagar la llicència, però estic mirant si hi ha alguna forma d’esquivar-ho, p.ex. amb la webcam virtual de Playclaw 4 es pot fer, però la llicència que tenc de Playclaw 4 (que també és de pagament, per cert), la webcam virtual té marca d’aigua. Però per a fer les proves ja em va anar bé.

  Una cosa que me fa ganes provar és combinar TeamSpeak amb la retransmissió en viu, de forma que pugui parlar per veu amb els espectadors, pot ser divertit 🙂

  El meu canal és http://www.twitch.tv/drfelip. De moment en proves, no hi haurà molt per veure, però poc a poc…

  #505
  drfelip
  Participant

  Per cert, veig que la llicència annual de XSplit (la personal, si no voleu fer pasta amb el canal) surt per 29 € al canvi actual €/$. No és cara, però si es pot fer de forma gratuïta o aprofitant programari/maquinari que ja tenim, molt millor!

  #506
  FlyCurtiss
  Participant

  Ueps!

  Jo creia que fent servir Evolve ja et retransmetia sense instal·lar altres programes!

  Jo de moment no he fet cap prova, però potser m’animo més endavant… ara, si s’ha de pagar, no sé pas…

  #510
  drfelip
  Participant

  [quote=506]Ueps!

  Jo creia que fent servir Evolve ja et retransmetia sense instal·lar altres programes!

  Jo de moment no he fet cap prova, però potser m’animo més endavant… ara, si s’ha de pagar, no sé pas…
  [/quote]

  No coneixia Evolve, jo directament he anat als programes que m’havien recomanat els amics que fan retransmissió. Però veig que hi ha una llarga llista de possibilitats. Les haurem de provar!

  #519
  drfelip
  Participant

  He fet una prova ràpida amb Evolve i, efectivament, la versió de franc permet retransmetre directament. Però la qualitat a 500 kbps i 640×480 m’ha semblat molt dolenta. Faré alguna prova més.

  #520
  drfelip
  Participant

  [quote=519]He fet una prova ràpida amb Evolve i, efectivament, la versió de franc permet retransmetre directament. Però la qualitat a 500 kbps i 640×480 m’ha semblat molt dolenta. Faré alguna prova més.[/quote]

  Confirmat, he descartat Evolve. Segurament a 2000 kbps o més la qualitat és bona, però a 500-700 kbps és espantosa.

  El meu següent candidat és FFSplit (http://www.ffsplit.com/), però no podré fer cap prova fins a la setmana que vé.

  #522
  drfelip
  Participant

  [quote=520]El meu següent candidat és FFSplit (http://www.ffsplit.com/), però no podré fer cap prova fins a la setmana que vé.
  [/quote]
  Bé, ja n’he pogut fer una prova ràpida i, de moment, me decantaré per aquest. L’únic problema que he vist de moment és que he de jugar en finestra, però no és un problema important si es juga a una resolució propera a la màxima del monitor.

  #536
  DeviXx
  Participant

  Jo voldria fer streamings però de moment tots els programas que he provat tenen algun defecte per retransmetre LoL. El primer de tots es el Xsplit que com ha defecte gasta molts recursos del ordinador. OBS és una altre opció perquè gasta pocs recursos i va molt bé però a mi em va deixar de funcionar (molta gent puntua aquest programa com dels millors). Mirillis Action es el programa que em va perfecte pocs recursos i bona qualitat però el unic inconvenient es que és de pagament i nomes gratuitament nomes pots tenir la versió de prova de 30 dies. Tots els altres programes que he provat els veig molt difcils d’utilitzar o amb molts defectes.

  #542
  drfelip
  Participant

  Què vol dir que OBS va deixar de funcionar? Has provat de reinstal·lar-lo?

  Et queda per provar FFSplit i Evolve, amb el primer el joc ha d’estar en finestra (però així pots veure el xat de Twitch) i el segon amb un bitrate baix dóna mala qualitat, però tu el pots posar alt sense problemes. Prova-ho.

  #543
  FlyCurtiss
  Participant

  Jo ara provaré FFSplit, és el que sembla que dóna pocs problemes! Aviam què tal.

  #546
  drfelip
  Participant

  Gràcies a tots per assistir a la prova d’avui!

  A la nit he fet una altra prova i m’ha sorprès veure que Crysis 3 no perdia tant rendiment com a la tarda, no sé si és que tenir FRAPS per mostrar els FPs deu interferir d’alguna forma (si no captures no hauria d’afectar el rendiment) o si era alguna altra cosa, però ara els FPS són acceptables per a jugar MP, així que estic satisfet, si puc retransmetre Crysis 3, puc retransmetre qualsevol cosa.

  He vist que OBS té una opció de “Automatic Low Latency mode” que ajuda una mica a que el ping no estigui tan alt. També ajuda (i molt) no fer res més amb la xarxa, a la tarda mirava l’stream des d’un altre ordinador i la xarxa anava molt carregada.

  En resum, he aconseguit una configuració 100% jugable (si no ets molt exigent).

  L’únic problema és la qualitat, a 500 kbps i a 480p la compressió del vídeo fa que la qualitat no sigui molt bona, però preferesc aquestes condicions que 360p i una compressió més baixa.

  Diria que això ja està a punt, ara, a retransmetre seriosament! 🙂

  #547
  drfelip
  Participant

  [quote=546]He vist que OBS té una opció de “Automatic Low Latency mode” que ajuda una mica a que el ping no estigui tan alt. També ajuda (i molt) no fer res més amb la xarxa, a la tarda mirava l’stream des d’un altre ordinador i la xarxa anava molt carregada.[/quote]

  No faceu cas a això del Low Latency Mode, Twitch desaconsella tenir-lo activat.

  Definitivament, em decant per OBS http://obsproject.com/

  #1662
  NIL66
  Participant

  EIEIEI AQUÍ NIL66 !
  Jo pels streaamings faig servir l’OBS (Open Broadcaster Software) que et retransmet a 1280 x 720 (i a 1920 1080, però es veu pitjor) i, a mi, no em fa ni lag ni em fa tenir un ping alt, el ping que tinc és de 70 més o menys (tinc 5M de pujada i 1 quasi 2 de baixada) 😀

  #1663
  drfelip
  Participant

  [quote=1662]EIEIEI AQUÍ NIL66 !<br>
  Jo pels streaamings faig servir l’OBS (Open Broadcaster Software) que et retransmet a 1280 x 720 (i a 1920 1080, però es veu pitjor) i, a mi, no em fa ni lag ni em fa tenir un ping alt, el ping que tinc és de 70 més o menys (tinc 5M de pujada i 1 quasi 2 de baixada) :D [/quote]

  Deu ser 5 MB de baixada i 2 de pujada, no? Quina connexió tens?

  Jo ahir vaig fer alguna prova i vaig aconseguir millorar una mica la qualitat, però tenia problemes de connexió. A veure si aquest cap de setmana ho puc arreglar i fer un streaming de Titanfall 🙂

  #1664
  NIL66
  Participant

  SíSí és 5M de baixada i 2 de pujada xD

S'està mostrant 15 entrades - de la 1 a la 15 (d'un total de 18)
 • Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.