Més sobre CATCOM, la comunitat catalana a Star Citizen

CATCOM s’estructura per especialitats clarament delimitades, on cada membre pot escollir a quina branca incorporar-se, i al mateix temps ens dotem d’un reglament per el qual ens regim per tal de ser més eficients. Tot i que aspirem a ser una organització competitiva i a l’altura de les circumstàncies, l’objectiu principal és passar una bona estona entre companys i passar-ho bé en aquest magnific univers.

La nostra flota de naus és nombrosa, diversa i pot donar resposta a gairebé qualsevol esdeveniment que sorgeixi.

Cal dir que la nostra voluntat és garantir i fer possible un univers basat en el respecte a la diversitat i a la lliure autodeterminació dels pobles, així mateix, defensarem un govern de la UEE (United Empire of Earth) basat en un parlament representant de tots els planetes.

Història

A principis de l’any 2120, quan es va començar la terraformació de Mart, l’opinió pública catalana no acabava de veure amb bons ulls aquesta missió, tenien por que la humanitat i sobretot els seus sentiments tan simples com l’avarícia o la maldat, tornessin a cometre errades com tants cops ho havia fet en el passat. Tanmateix el govern català no es va pronunciar en contra d’aquesta pràctica, clarament degut a grans pressions que va rebre d’estats a escala mundial.

Una data clau és uns segles endavant, concretament l’any 2380, quan comença la febre de l’expansió humana per les estrelles, en un moment en què no tota la població mundial podia gaudir dels mateixos recursos, i on hi havia clares diferències socials i econòmiques.

El poble català juntament amb d’altres països europeus es van queixar de la incongruència d’invertir a fora del planeta terra, quan a dins mateix no tothom gaudia de les mateixes oportunitats i en el qual es patia una fractura social a escala planetària.

Aquestes reclamacions catalanes juntament amb la d’altres països no van ser escoltades, deixant els temes socials en un segon pla i finalment creant-se la United Nations of Earth (Les Nacions Unides de la Terra – UEE) en la qual, tot i la negativa de Catalunya, la seva opinió no va ser determinant per cancel·lar la proposta. Tanmateix la resposta ciudadana a aquest fet, va ser organitzar-se i crear finalment el que es coneix a l’actualitat com a “CATCOM” (Catalan Company), un grup de resistència que inicialment va estar reivindicant el que creien com a incongruència planetaria, degut a l’enorme inversió de recursos enfocats a la descoberta de l’espai, i no a la mateixa població que tan ho necessitava.

Va ser a Catalunya i d’altres indrets, on els carrers es van omplir de grans manifestacions, ja que veien l’expansió humana una mera repetició de la tragèdia de colonització del S. XVIII.

El govern català en diverses ocasions es va pronunciar en contra de la UNE, veien en ella l’excusa perfecte per a realitzar una política agresiva de conquestes planetàries i d’extracció de recursos planetaris a gran escala, així com una involució i un creixement totalment insostenible. De fet en innumerables ocasions, a Catalunya, es va anomenar a aquest fenomen “La Plaga”.

Amb el pas dels anys i veient que, malgrat les protestes, el moviment d’expansió no s’aturava, la sensació d’impotència es va anar apoderant de la resistència, i el moviment que havia iniciat CATCOM va anar perdent força paulatinament.

Al 2541 es realitza el primer contacte amb una raça anomenada “Tevarin”, que posteriorment va desencadenar en una guerra que va durar 4 anys, l’opinió pública catalana va ser molt crítica amb la UNE sobretot de com es van tractar els “Tevarin”, després de la seva derrota”. Va ser per això juntament amb la sensació majoritària dels catalans que veien amb estupefacció la brutal e insostenible expansió humana, que va haver-hi entre la ciutadania catalana una mena de simpatia per la raça “Tevarin”.

Amb la celebració passada de la diada nacional de Catalunya (2714) molt recent pels catalans, i juntament amb conflictes a escala planetària l’any 2715, la població humana desconfiava de les praxis militar de la UEE, al mateix temps que qüestionava el poder de l’emperador. Ja en aquella data, al veure tanta injusticia, CATCOM va decantar-se per la reivindicació de les diferents cultures,nacions, pobles i races que hi havia a l’univers.

Sortosament i després de moltes pressions i actuacions recriminables per part de UEE, a l’any 2795 es va aprovar el tractat “ Fair Chance Act.”, el qual va ser molt aplaudit per Catalunya i evidentment signat pel govern català. Significant un camí per l’esperança. A partir de l’any 2872 després d’un referèndum realitzat a la ciutadania, i davant dels avenços que havia suposat la “Fair Chance Act”, el govern català va recolzar la política de la UEE.

Som a l’any 2948, els humans vivim en més sistemes com mai a la història. Les Corporacions estan prosperant, i el comerç entre nosaltres i els nostres veïns alienígenes ha anat millorant constantment. Les empreses Xi’an ara operen obertament entre els humans i els nous acords comercials ofereixen encara més oportunitats. Per primera vegada, un Tevarin ha estat elegit al Senat i la seva gent ha començat a reconnectar amb el seu patrimoni perdut. Les persones tenen més oportunitats que mai per viure una vida pròspera i feliç…

…tanmateix aquesta imatge idílica es veu trenacada per l’escàndol del sistema OSO que torna a deixar clares la incapacitat de la UEE per a mantyenir el compromís de protegir els planetes alienígenes, tal i com es va acordar en la “Fair Chance Act”. Aquests fets van suposar la confirmació que l’expansió descontrolada sumada a les mancances democràtiques del sistema dels 3 Pilars ( Alt Secretariat – Infraestructura, General en Cap – Militar i Advocat Principal – Lleis) i la concentració de poder que signifiquen, eren una fórmula destinada al fracàs.

CATCOM – La Companyia Catalana, va reprendre les seves activitats amb forces renovades i advertint que serien els primers en denunciar qualsevol mala praxis, abús o acte deshonest per part de la UEE. Fent-se famós el lema:

Ens mourem per justícia (concepte moral), no per lleis”.

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat