Aclariments sobre la mecànica dels GamingCat Awards 2019

L’Associació GamingCat vol aclarir alguns aspectes sobre el funcionament dels premis i la forma com es varen gestionar les nominacions i votacions:

 

Els premis

Els premis els proposa l’associació, no el podcast 5 Minuts Més, que és una iniciativa d’alguns membres de la comunitat i independent de l’associació, i els vota l’audiència, tal i com es va explicar a https://www.gaming.cat/2019/12/gamingcat-awards/

Tot i que es va discutir internament la possibilitat d’excloure alguns participants de la votació, com el propi podcast o els seus participants, finalment es va decidir deixar-ho obert, ja que es tracta d’entitats independents.

 

Les nominacions

Com a iniciativa de l’associació, els nominats els proposa la pròpia associació. El sistema elegit va ser que cada soci proposés un únic candidat en cada categoria, i els 4 candidats amb més vots serien els 4 nominats que es sotmetrien a la votació final. Per tant, la llista final de candidats és fruit de la suma dels gustos individuals de cada soci, per la qual cosa podia contenir algunes omissions que altres usuaris poden considerar importants.

 

Les votacions

El fet de realitzar les votacions en directe té la finalitat d’animar a que els espectadors participin durant el programa. El sistema d’enquestes de Twitch permet un màxim de 3 minuts per enquesta, i per tant aquest és el temps assignat per a les votacions. Malauradament, un problema tècnic extern ens va obligar, ja començat el directe, a buscar un mètode alternatiu i, donada la urgència de la situació, es va decidir fer servir per a les votacions el mateix sistema que s’estava fent servir per als sortejos: Nightbot, que empra Strawpoll per a les enquestes. Strawpoll té algunes limitacions, com el fet de no poder tancar les enquestes a voluntat, però la decisió es va haver de prendre en qüestió de segons, sense donar temps a sospesar altres alternatives. Tot i que Strawpoll no té la limitació de 3 minuts per enquesta, per tal de mantenir l’esquema dissenyat inicialment, i per ajustar-se a la durada del podcast (que en 90 minuts havia de donar temps per a totes les votacions i tots els sortejos) es va decidir mantenir el temps de 3 minuts per votació. Per tal de no deixar dubtes quant als resultats, es van realitzar captures de pantalla del resultat de cada votació en el moment en que es donava la votació per tancada; tot i que Strawpoll registrés més vots després d’aquest moment, no es varen considerar vàlids. Les captures es troben a disposició de qualsevol persona que vulgui comparar-les amb el resultat que es va anunciar.

 

Tot i que es varen intentar solucionar els problemes el més ràpid possible per tal de poder realitzar les votacions en directe, algunes de les decisions preses han demostrat ser equivocades. Volem manifestar el nostre desig d’aprendre dels nostres errors i d’estar a l’altura que la comunitat mereix en properes activitats.