Com millorar als MOBAs: Qüestió d’actitud

La comunitat catalana d’aficionats als videojocs Fòrums League of Legends i altres MOBA Com millorar als MOBAs: Qüestió d’actitud

S'està mostrant 10 entrades - de la 1 a la 10 (d'un total de 10)
 • Autor
  Entrades
 • #1886
  Skaxarrat
  Participant

  Ja ho vam parlar a La Zona.cat fa gairebé un mes a l’entrada Com millorar a les rankeds del League of Legends ( http://www.lazona.cat/2014/05/millorar-rankeds-league-of-legends/ ) i des de llavors l’he estat fent voltes.

  Sovint veig com gent que juga a MOBAs ( o jocs online de grup en general), molta gent critica a companys propis. Fins i tot per errades estúpides o gent que comença, cosa totalment normal on TOTS hem començat. Sovint, aquesta gent, és la que acaba al bàndol perdedor de la partida. El rival, si, també les fa i ben grosses, però calla o fins i tot ajuda als seus companys, corregint-los i donant consells.

  Aquesta gent, o fins i tot la que no flameja però culpa al seu equip de perdre (OMG, quin fàstic de companys, porte 5 partides perdudes!), és la que sovinteja els nivells baixos de les rankeds als MOBAs. Sempre culpen al seu equip.

  Sobre açò, qui, com i per què, la gent flameja he reflexionat i he fet un vídeo on parle d’això i moltes més coses relacionades amb les actituds als jocs en línia.

  Espere que vos puga servir per fer-vos reflexionar i millorar al LOL, Dawngate, DOTA 2 o qualsevol joc al qual jugueu:

  [video]https://www.youtube.com/watch?v=jVZCTPqp-90[/video]

  PD: Perdó pel spam, però he fet el vídeo per la comunitat catalana i m’agradaria que fera pensar a la gent sobre com es comporta en línia, i obrir una mica un debat si algú vol compartir experiències sobre gent que flamejava o si un mateix ho feia, i ara ja no ho fa, i com això l’ha ajudata millorar.

  #1889
  Arandur
  Moderador

  Ets psicòleg o què? xD

  #1891
  FlyCurtiss
  Participant

  Home, jo ho veig molt senzill: els MOBA estan farcits de nens que l’únic que fan a la vida és jugar a videojocs i anar a classe. Quan arriben a casa, es posen a jugar al LOL i descarreguen la seva “ràbia”… al cap i a la fi són adolescents (o pre-adolescents?), i els que ja hem passat aquesta etapa sabem de sobres que n’hi ha d’insuportables.

  A mi em rellisca bastant el que diguin, o perdre molts cops seguits. Total, és un joc i si em diverteixo doncs ja ho tinc tot. Ara, entenc que els que juguen a classificatòries o tornejos, la filosofia que deuen seguir és diferent.

  Dit això, un vídeo interessant. Suposo que t’agrada tot aquest tema (o com diu l’Arandur, ets psicòleg), però jo no m’hi trenco massa el cap XD

  #1893
  Skaxarrat
  Participant

  Si si, estic estudiant psicologia i em crida l’atenció xD El problema no és que xiquets de 15 anys diguen “fucking noob”, si no gent més adulta (20, 30..) que he vist desitjant càncer a altra gent (Mireu streams de LOL i ho trobareu facilment).

  Abans de fer el vídeo vaig llegit molt sobre gent que ha deixat el LOL (o altres jocs) per justament això, començaven a jugar i com feien mal les coses, li deien “Get a fucking cancer”, etc i ho deixaven. I a gent que tinga problemes, li afecta.

  Però bé, el tema també era que si et culpes de les teues errades, i no a l’equip, pots millorar ràpidament.

  #1894
  janeator
  Participant

  Jo tinc un parell de punts bastant clars sobre els MOBAs:
  1. Que sempre hi ha gent de poca categoria mental.
  2. Que per molt guai que sigui o et sembli el joc, si has de perdre 1h (normalment) per acabar en un ambient de mal rotllo, un s’ha de plantejar si val la pena. Per exemple, jo jugo al DotA 2, però ja tinc clar que si és sense amics, no, ja que no sóc tant bo i igualment no em diverteix massa. En canvi, Smite si que hi jugo més, però al mode arena, que són partides més curtes.

  #1895
  enric
  Participant

  No cal ser psicòleg per preocupar-te per aquests temes si alguna vegada has jugat a un MOBA o un altre joc competitiu en línia. És que és el dia a dia.

  Jo acostumo a jugar amb amics al LoL, diguem força sovint. Però a vegades no som 5 i les posicions restants les ocupen jugadors “de fora”, que no conec. Tot i que puc alternar adc i suport, m’agrada més suport. Però què passa? Que no he guanyat pràcticament partida amb un adc que no conegués. El vídeo em fa plantejar que potser sóc jo, però també és cert que com que sóc de nivell baix, ens toquen adc que sovint no en tenen ni idea. No insulto per xat però sí que dic durant tota la partida, “aquí s’ha equivocat”, “aquí no ho ha aprofitat”. En part és culpa meva, suposo, però és que no és un, són molts.

  #1896
  enric
  Participant

  [quote=1894]Jo tinc un parell de punts bastant clars sobre els MOBAs
  1. Que sempre hi ha gent de poca categoria mental
  [/quote]

  Sí que a vegades sembla que hi abundin, però n’hi ha per tot arreu a la vida xD

  #1898
  Skaxarrat
  Participant

  Enric enric, estàs caiguent en el que dic 😛

  Si, és normal que et toque un ADc incompetent. Però esteu al mateix ELO: El rival també tindrà un ADC roin i un supp roin.

  Si millores, no importa. Tu mateix sent supp zoneja i denega-li farm al AD rival, posa wards per evitar ganks, agafa un supp que siga compatible amb el teu ADC, comunica’t amb l’equip etc… Hi han moltes coses a fer.

  #1899
  enric
  Participant

  Ja, ja ho sé xD però he volgut explicar-ho per dir la veritat

  Només una cosa, a part de tenir adc dolents és que trobo molt a faltar la possibilitat de parlar per teamspeak/veu amb l’adc, per molt que hi hagi xat i tot el que tu vulguis. Si hi ha bona connexió, no sé, va millor.

  #1900
  drfelip
  Participant

  Primer de tot, enhorabona pel vídeo! Molt encertat.

  Sobre això se podria escriure una tesi doctoral… Però en general, crec que els jocs multijugador són com els embussos de trànsit, tenen la capacitat de treure el pitjor de nosaltres, i només la gent molt conscient de com és i què vol, pot canviar la seva actitud i intentar millorar. Als jocs de trets (no jugo a MOBAs ni crec que ho faci) no veig tant aquesta actitud, ja que són jocs més individualistes on no té tanta importància guanyar o perdre i molta gent només es fixa en la seva puntuació individual, però els “fucking noob”, “fucking camper” i “fucking noob team” estan a l’ordre del dia 🙂

  En tot això també hi entra la degeneració del llenguatge, en pocs mesos s’ha generalitzat veure expressions com “las hamburguesas de tofu son cáncer” o “SIDA para todos los niños-rata”, quan no fa molt aquestes paraules se prenien seriosament.

S'està mostrant 10 entrades - de la 1 a la 10 (d'un total de 10)
 • Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.