Gameplays en català: Per què tenen tan poques visites? Solucions?

La comunitat catalana d’aficionats als videojocs Fòrums General Gameplays en català: Per què tenen tan poques visites? Solucions?

S'està mostrant 11 entrades - de la 1 a la 11 (d'un total de 11)
 • Autor
  Entrades
 • #1907
  Skaxarrat
  Participant

  Estava mirant twitter, i anava a contestar una piulada de ‘drfelip’, on comentava:

  De vegades me fa s’impressió que hi ha més youtubers catalans que espectadors.

  I té tota la raó. A mi, per exemple, no m’agrada Minecraft, però té molta força entre els jugadors: Tothom el coneix i sap quin joc és. Però mirant algun vídeo en català, veig que només té 5…6…10 (!) visites.

  Com és que una comunitat de 11 milions de parlants (+ gent que no la parla però la entén) visualitza tan poc contingut en la seua llengua?

  No ens arriba els vídeos al estar en mala posició a YT? Directament no cerquem en català? Què ens passa?

  Però sobretot: Com ho podem solucionar?

  #1908
  enric
  Participant

  Sé que alguns no podreu venir, però a la trobada de Gaming.cat del proper 5 de juliol segur que en parlarem. Costa donar respostes i més així en fred xD

  #1909
  rorutza
  Participant

  La meva curiositat estava perquè no hi ha contingut en català. Realment he buscat blogs o canals (no només de vídeo jocs) i n’és molt difficil de trobar.
  En les meves busquesdes he arribat a un curs de Barcelona Activa sobre marqueting digital. Plena de espectativa, he preguntat a la gent si em pot donar referencies. La resposta m’ha deixat flipant: “Perquè tenir contingut en català, quan el public és de només 6 milions de persones.”
  Pot ser que per el mateix motiu la gent no és acostomada buscar els canals en català..

  #1910
  NIL66
  Participant

  Només 6 milions. Només 6 milions.. Només 6 milions…
  NOMÉS????!!! Que estem bojos? La gent que pensa que és poc crec que té problemes. Jo quan em miro el meu canal i veig que hi ha un subscriptor/a salto d’alegria, encara que penso que el contingut que he penjat últimament no és molt interessant x|
  BTW crec que la gent si s’esforça aconsegueix (el que sigui) per això ens hem d’esforçar tots per fer-nos conèixer com una societat viva a Catalunya i al món!

  Bona tarda 😀

  #1911
  rorutza
  Participant

  Perquè per uns fer una cosa només com una afició o per una causa, sense cobra, és bogeria..

  #1913
  drfelip
  Participant

  [quote=1909]En les meves busquesdes he arribat a un curs de Barcelona Activa sobre marqueting digital. Plena de espectativa, he preguntat a la gent si em pot donar referencies. La resposta m’ha deixat flipant: “Perquè tenir contingut en català, quan el public és de només 6 milions de persones.”[/quote]

  Molt màrqueting, però dit així és una estupidesa. La pregunta és: quin és el públic objectiu? Si no tens un públic objectiu concret, contingut en anglès i tira milles, et llegirà tothom amb un mínim de cultura.

  No tots els canals en català tenen poques visualitzacions en proporció al número de subscriptors, p.ex. el canal del GoloQwii https://www.youtube.com/user/GoloQwii té 75 subscriptors i 60 visualitzacions mitjanes per vídeo. Per tant, no és que el contingut en català no interessi. Hem de mirar els nostres canals amb un punt de vista crític, sobretot si no tenim l’èxit que esperam. Per exemple, que amb 100 subscriptors al canal de Gaming.cat hi hagi vídeos amb 1 o 2 visualitzacions, és una mica trist, però veig moltes coses del canal de que es podrien millorar, per tant, amb temps i una canya, crec que els resultats poden millorar molt.

  #1915
  rorutza
  Participant

  Crec que la teoria és: tots els que parlen català, també parlen castellà. Doncs, per exemple, si vols vendre productes de llarg consum, neutres de punt de vista cultural, doncs vas al castellà, perquè cobreixes tot el públic. Però això canviarà perquè més i més gent ha començat demanar contingut i informació en català, com per exemple el cas Coca Cola.

  Parlant de subscripcions, jo per exemple segueixo Gaming.cat, però no miro els vídeos perquè no conec el joc. Però com poden haver-hi altres tipus de vídeos, com el de 100 subscriptors 🙂

  Finalment important és afegir material, el més possible, que la gent pugui triar. És difícil tenir una llengua sense presencia i el pitjor és quan la gent en lloc de contribuir i canviar la situació, fa tot en anglès. Així que felicitats i a seguir, amb o sense subscriptors, amb o sense visualitzacions, amb o sense compartir, però amb molt molt suport 🙂

  #1916
  enric
  Participant

  Només per puntualitzar, no tots els catalanoparlants també poden parlar en castellà. Un català del nord en tot cas pot ser que parli francès, però no pas espanyol.

  #1919
  drfelip
  Participant

  [quote=1915]Parlant de subscripcions, jo per exemple segueixo Gaming.cat, però no miro els vídeos perquè no conec el joc. Però com poden haver-hi altres tipus de vídeos, com el de 100 subscriptors :)[/quote]

  Doncs Youtube és una bona forma de descobrir jocs nous 😉 P.ex., no coneixia el Remember Me que està pujant l’Arandur, i és xulíssim; no el jugaré, però segueixo la sèrie amb devoció.

  #1920
  Arandur
  Moderador

  x). xDDD. Vejam si la segueixo aviat.

  #1921
  drfelip
  Participant

  [quote=1920]x). xDDD. Vejam si la segueixo aviat.[/quote]

  Seeeee!

S'està mostrant 11 entrades - de la 1 a la 11 (d'un total de 11)
 • Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.