NOVA proposta pels youtubers catalans!!

La comunitat catalana d’aficionats als videojocs Fòrums Vídeo NOVA proposta pels youtubers catalans!!

S'està mostrant 15 entrades - de la 1 a la 15 (d'un total de 65)
 • Autor
  Entrades
 • #2356
  Santi Larrea
  Participant

  Hola companys!

  Us porto una proposta que jutjo bastant interessant:
  Existeix un modest programa de televisió que es diu ESTACIÓ DIGITAL que parla de Videojocs.
  ESTACIÓ DIGITAL és un programa que es pot veure als 11 canals de les Televisions Digitals Independents (www.tditv.cat)
  Jo soc col•laborador del programa des de fa un any: Quan faig un episodi de Vides Digitals, l’envio i Estació Digital l’inclou en el programa.
  Jo no guanyo res, però quan m’ho van proposar vaig pensar “serà divertit i algo aprendràs” i la veritat és que sí que he aprés molt (sobretot per les ganes de superar-me i d’entregar vídeos de millor qualitat a cada vegada) i me’n faig creus, que creia que ningú es mirava el programa, i sovint em trobo coneguts que em diuen “Hey! Et vaig veure a la tele amb allò dels videojocs! No m’entero d’una merda però als nens els hi agrada!”
  A Estació Digital sempre estan oberts a noves idees per tal de que el programa tingui més valor afegit de cara als seus espectadors.
  D’aquí, sorgeix una idea: Amb la voluntat de fer que el programa sigui més “De gamers per a gamers” vaig proposar la idea de fer un espai dedicat als #YoutubersCatalans i la veritat és que va agradar molt.
  Per tant, la gran pregunta companys:

  VOLEU SORTIR A LA TELE????<

  Vam estar parlant sobre el tema, i per poder encabir aquest espai al programa, vam establir una sèrie de paràmetres que son els següents:
  – Cada setmana (és un programa setmanal) apareixeria l’espai #YoutubersCatalans al programa ESTACIÓ DIGITAL.
  – Cada setmana l’espai seria un vídeo d’un Youtuber Català
  – El vídeo ha de ser en Català.
  – El vídeo ha de tenir una durada de entre 3 i 5 minuts màxim.
  – El vídeo ha de ser de tractar de videojocs o de cultura friki, o qualsevol tema que tingui relació amb el que acabo d’esmentar. (gameplay, review, comentari de notícia, qualsevol cosa que vulgueu compartir)
  – No oblideu promocionar el vostre canal i/o twitter en el vídeo!
  – Sempre s’agraeix que saludeu a l’audiència del programa!
  – No hi ha cap problema en que pengeu el vídeo al vostre propi canal de Youtube, abans, durant o desprès de la emissió del programa en antena.
  – Recordeu que el valor afegit de l’espai SOU VOSALTRES, per tant poseu-vos en valor. Vull dir, que una gameplay silenciosa o amb poc comentari no té valor afegit, l’estrella de l’espai és el Youtuber, no el joc. La vostra opinió té més valor que els fets.
  – En base al punt anterior, és especialment important que la vostra veu (i imatge, però sobretot la veu) se senti el més clarament possible.

  Abans de tirar endavant l’espai #YoutubersCatalans al programa, m’agradaria saber quina és la vostra opinió al respecte. Ja que sense nosaltres l’espai no pot existir.
  Crec que és una idea molt xula, sempre dona subidón veure’s a la tele. És un espai per nosaltres i crec que ens donarà vidilla a la comunitat de Youtubers de parla catalana.
  Necessito la vostra opinió, si us agrada la idea o no i si hi voldríeu participar.
  Què me’n dieu???

  Aquest és el canal youtube del programa: https://www.youtube.com/channel/UCAAY_mRR2Q27muEe3r6npaA
  Aquí podeu veure un programa sencer: http://www.pirineustelevisio.com/estacio-digital/

  #2358
  NIL66
  Participant

  Uoooooooooo!!! Ara em poso a fer-lo!!!!! (Dic “ara” referint-me a “quan pugui”) xD La meva idea serà fer el vídeo del tema “Gamer o no Gamer, aquesta és la qüestió” amb diferents troços de gameplay dels jocs que tinc 🙂 QUE NINGÚ EM COPIÏ!!

  #2359
  AstroCat93
  Participant

  No esta gens malament l’idea, ja de per si es un repte i experiència que aporta, tant a vosaltres com a nosaltres, i també el fet de que sigui un vídeo de màxim 5 min ho fa encara mes repte, ara hem mirare una miqueta aviam com es el vostre format.

  I la veritat, m’has deixat encuriosit.

  #2360
  drfelip
  Participant

  GRAN IDEA! Què puc dir més? Esper que tengui molt bona acollida! Algunes observacions:

  – La majoria de vídeos de #YoutubersCatalans són llarguets, 15-30 minuts, espero que així la gent s’animi a fer vídeos més curts, que als que tenim poc temps per mirar vídeos, ens van millor xD

  – Comprometre’s a un vídeo setmanal pot ser una mica arriscat, es necessita que la gent sigui bastant regular, a veure si es pot acomplir!

  Animau-vos, va!

  #2361
  rorutza
  Participant

  Super idea! Sortim al tele!!!
  Però també super repte amb el temps.

  Van també apps de móbil o tablet?

  I les temes han de ser només de gaming? Jo no sóc gaire bona gamer 😥

  #2362
  Santi Larrea
  Participant

  Hola companys! Caram quina bona acollida!

  Intento aclarir dubtes:

  – NIL, Molt bé, aquesta és l’actitud! Només deixar clar que la intenció de l’espai és que cada youtuber protagonitzi varis episodis si vol, per tant no penseu en que pugui ser només un episodi. Que sortiu al programa no exclou que pogueu tornar a sortir!

  – AstroCat, realment comprimir tot el que es vol dir en un video de 3-5 minuts és un repte, però per experiència puc dir que el resultat és molt millor! (és com reduir una bona salsa). En quant a format, us deixo aquí l’ultim vides digitals: https://youtu.be/9wIqMTsvg8g , que és l’especial 100 programes d’Estació Digital i el vaig gravar al estudi de Pirineus TV. Dona una idea del seu tarannà. (és un video molt llarg, de la intro podeu passar directament a l’outro, dedicada a aquesta iniciativa i a tots vosaltres).

  – drfelip, no hi ha cap compromis! Imaginem que per exemple, en les dos properes setmanes proposem 3 o 4 videos. Doncs això significa que ja tenim secció de #YoutubersCatalans per un mes sencer, que dona temps a fer més videos. I si durant una època no hi ha videos, doncs no hi ha espai durant aquella època. Tot i què per mi ha estat com una droga i no pots parar jejeje.

  – rorutza, les apps de mòbil i tablet també valen, és clar! Tot i que el programa sigui de videojocs, no es descarta qualsevol temàtica que pugui interessar al públic que acostuma a veure un programa de videojocs.

  PREGUNTA OBERTA A TOTHOM: Coneixeu la eina de transfer d’arxius grans WETRANSFER.COM?

  #2363
  rorutza
  Participant

  Gràcies per la resposta. Et deixo 2 vídeos que tinc sobre apps i em dius si el format va bé. Bé, jo com eh dit sóc un gamer fatal, però normalment dic històries i explico comptes 😳
  Stubies: https://www.youtube.com/watch?v=1COKK_xqrtY
  Andry Birds: https://www.youtube.com/watch?v=Ey-TfnJnIqM

  A mi no m’agrada wetransfer.com, i a sobre pots passar només 2 GB crec. Per uns vídeos és poc.

  La millor per transferir vídeos i que vaig ver servir amb èxit és a través del propi YouTube. Hi ha varies eines per baixar els vídeos a qualtitat HD. Et recomeno: https://rg3.github.io/youtube-dl/

  #2364
  Santi Larrea
  Participant

  Rorutza els videos que has linkat estan molt bé! Només tenir en compte que el límit de 5 minuts és estricte 😉 però el contingut és del tipus que estan buscant!

  #2365
  AstroCat93
  Participant

  No l’avia sentit mai, pel que veig es per enviar fichers grans, no?

  Ens podries explicar una mica sobre com començar el vídeo, la salutació i tot aixo, per que potser ja ens agafa 30seg-1min, ademes de que no hem d’estar tensos i tot aixo, tranquil·litat i no parlar rapid.

  Per cert, jo intentare fer algu aquesta setmana, pero encara us he d’estudiar mes, xD

  Potser parlare sobre les ulleres de realitat virtual low cost.
  aqui deixo el enllaç del que son:

  P.D: Si vols donar mes explicacions, no et tallis,xD

  #2366
  Santi Larrea
  Participant

  Hola AstroCat! Vaig veure el teu vídeo del Youtuber invisible, em va molar molt: La fase de comprendre què era, la prova, el endevinar qui t’ho va enviar… guapo guapo.
  WeTransfer és una eina d’enviament de fitxers grans, els d’Estació Digital prefereixen rebre els fitxers com menys comprimits millor i per això procuren evitar tenir que descarregar els videos de Youtube directament. Un Video 1080p de 5 minuts son uns 800MB, Wetransfer permet enviar fins a 2GB sense necessitat de crear usuari. Per ells és millor. Més endavant us passaré una adreça de correu pel contacte.

  En quant a la presentació i contingut del vídeo, Naturalitat i autenticitat sobretot. Us volem a vosaltres!

  Penseu que Estació Digital farà una petita careta introductòria de #YoutubersCatalans. Desprès enganxarà el vostre vídeo. Us poso un exemple del que fan amb el meu format “Vides Digitals FLASH” que son vídeos de 4 minuts, per que us feu una idea de com queda la cosa. Us en podeu inspirar en quant a ritme i presentació, però sou totalment lliures de muntar-ho com volgueu!

  Aquest és el video que vaig penjar al meu canal:

  [video]https://youtu.be/eSKPYk_3ZAk[/video]

  I aquesta és la versió que va sortir al programa:

  [video]https://youtu.be/4yNpCHRePHo[/video]

  Espero que us sigui d’ajuda 😉

  #2367
  AstroCat93
  Participant

  Llavors, el nom de la secció seria Youtubers Catalans?

  Seria algu aixi:
  Hola i benvinguts a Youtubers Catalans i bla bla bla…

  Vídeo de 4:30 minuts i que la sort estigui de la nostra part.
  Crec que tindre un grapat de tomes falses, xD

  #2368
  Santi Larrea
  Participant

  El nom de la secció serà #YoutubersCatalans tal com tenim el Hashtag al Twitter per impulsar-lo també una mica.

  Astro, quan tinguis alguna cosa comparteix que ho volem veure eh? ;p

  #2369
  AstroCat93
  Participant

  Fare proves aquesta setmana, que dijous tinc examen, i pel cap de setmana intentare fer algu serio.

  #2371
  Santi Larrea
  Participant

  Companys, si teniu cap dubte més estic a la vostra disposició, per descomptat!

  #2373
  drfelip
  Participant

  Només per com s’ha animat el fòrum, ja val la pena la proposta! :mrgreen:

S'està mostrant 15 entrades - de la 1 a la 15 (d'un total de 65)
 • Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.