The Legend of Zelda – La Batuta dels Vents en català

La comunitat catalana d’aficionats als videojocs Fòrums General The Legend of Zelda – La Batuta dels Vents en català

S'està mostrant 2 entrades - de la 1 a la 2 (d'un total de 2)
 • Autor
  Entrades
 • #4602
  jueghje
  Participant

  Aquest Nadal… juga a La Batuta dels Vents!

  A dia 25 de desembre de 2017 dono per acabada la traducció en català del joc The Legend of Zelda: The Wind Waker HD per a la Wii U. Ha sigut complicadet perquè és el primer joc per a aquesta consola que tradueixo, però ara el podem gaudir en català. Per si voleu veure el tràiler, aquí el teniu:

  Molt bé, molt bé. Però suposo que us interessa com jugar-hi, no? De la mateixa manera que amb el Skyward Sword, no compartiré tot el joc perquè es consideraria pirateria. El que us puc compartir és un arxiu que haureu de substituir en un lloc concret. Primer de tot, anem per parts (IMPORTANT: llegiu atentament tot el post si el voleu jugar en català, ja que no només es tracta de baixar la traducció i que aparegui un miracle ^^U):

  Baixar i extreure els arxius del joc original.

  Malauradament, no he pogut trobar cap mètode per jugar-hi tenint el joc original, ja sigui en físic o en digital, de manera que us l’haureu de baixar (sembla que hi ha un mètode que permet jugar-hi sense la necessitat de baixar el joc sinó jugant al joc original, però de moment no n’he acabat de treure l’entrellat. Em sap greu, però de moment ho farem així). El joc pesa uns 22 GB, de manera que mireu de tenir suficient espai al vostre disc dur. Quan n’extraieu els arxius, se us afegiran uns 1.7 GB més, tingueu-ho en compte també. El procediment més llarg és el de baixar-vos el joc i comprovar que podeu extreure els arxius amb un programa. Un cop fet això, amb uns 5-10 minuts ja el podreu gaudir en català. I després de la primera vegada, amb 2 minuts n’hi haurà prou 😉

  1. Primer de tot, busqueu el joc per internet (serà en format “.wud”). IMPORTANT: Ha de ser la versió PAL. Recordeu que la Wii U disposa d’un sistema de bloqueig de regions i potser fins i tot baixat d’internet pot donar algun problema a l’hora de carregar un joc que no és de la mateixa regió que la consola.
  2. Quan l’hàgiu trobat, descarregueu-vos-el. Segurament tindreu diverses parts en format “.rar”. Extraieu-lo i tindreu el joc en format “.wud”. IMPORTANT: A part de baixar el joc, al mateix lloc segurament hi haurà un codi alfanumèric (anomenat “clau del joc”). Apunteu-vos aquesta clau perquè és important, ja que sense això no podreu obrir el joc. No hi ha gaires llocs per baixar-se’l, de manera que si la clau que trobeu no us funciona, busqueu-ne per internet (que siguin de la versió PAL, recordeu-ho).
  3. A part del joc us heu de baixar un programa que es diu “Uwizard” i que també el podeu trobar per internet. Aquest programa permet extreure els arxius del joc i posar-los en una carpeta (és amb el que passareu de 22 GB a 1.7 GB). Ara bé, malauradament torna a no ser tan senzill. Aquest programa també necessita una clau per poder funcionar. Aquesta clau també es pot trobar per internet i és el “Wii U Common Key”. Busqueu-lo i apunteu-vos-el.
  4. Un cop baixat el programa, aneu a la pestanya “Settings” i escriviu-hi la clau del “Wii U Common Key”. Si la clau és bona, apareixerà un requadre verd al costat dient que està verificat. Després, aneu a la pestanya “WUD Manager”, feu clic a “Open Wii U Game” i seleccioneu el joc. Trigarà una mica en carregar-lo. No patiu, és normal. Un cop carregat, introduïu la clau del joc. Si l’accepta, sortirà un missatge en verd just a sota dient que està verificat. Si no us surt… haureu de buscar una altra clau 🙁 Un cop carregat el joc, feu clic a “Extract Game Files”. El programa començarà a extreure tots els arxius del joc i aquest procediment pot portar un temps. Tingueu paciència ^^U. Quan hagi acabat tindreu els arxius en una carpeta anomenada “The Legend of Zelda The Wind Waker HD [BCZP01]”.

  Substituir l’idioma castellà pel català.

  1. El programa us haurà extret el joc en una carpeta. Accediu a aquesta carpeta i aneu a: “content/Common/Pack”.
  2. Baixeu-vos aquest arxiu: Traducció del Wind Waker HD. A dins hi trobareu dues carpetes. Accediu a la carpeta “Traducció” del winrar i extraieu l’arxiu a la carpeta “Pack”, substituint l’arxiu que hi ha.

  Jugar a la Wii U.

  Per jugar-hi, necessitareu una targeta SD de 2 GB com a mínim.

  1. Aneu a l’arrel de la targeta SD i creeu-hi una carpeta anomenada “wiiu” (en minúscules). A dins, creeu-hi tres carpetes anomenades “apps”, “games” i “saves” (sobretot, en minúscules). Ara anem per parts.
  2. Entreu a la carpeta “apps” de la targeta SD. Després, a l’arxiu winrar que us heu baixat abans, accediu a la carpeta “apps” i extraieu-ne el contingut a la carpeta “apps” de la SD.
  3. Ara accediu a la carpeta “games” i poseu-hi la carpeta “The Legend of Zelda The Wind Waker HD [BCZP01]”. Si ho heu fet bé, ara teniu una targeta SD amb el joc i unes coses necessàries per carregar-lo. Tot seguit, és el moment d’anar a la Wii U.

  1. Inseriu la targeta SD a la Wii U i engegueu la consola.
  2. Deixeu que carregui tot el que hagi de carregar, no cal tenir pressa o pot sortir malament. Quan el Mii hagi dit quin programa ha fet servir recentment, aneu a internet des de la consola. Deixeu que carregui l’aplicació (mirant el Game Pad, és quan el lloc on hi hauria la URL deixa d’estar blau).
  3. Accediu a la pàgina web: eur.stupiid.ovh. Si no la teniu a les pàgines preferides, afegiu-la prement el botó “Y” i seleccionant “Añadir stUpiidhax stable”. D’aquesta manera no caldrà que recordeu la pàgina i hi podreu accedir més fàcilment.
  4. Deixeu que carregui bé la pàgina (altra vegada, és quan el lloc on hi hauria la URL deixa d’estar blau).
  5. Feu clic a “Exploit”. El que fa aquesta pàgina és provocar un error de l’explorador per tal de poder carregar Homebrew sense la necessitat de modificar la consola. Vaja, que és l’hòstia en patinet ^^. Això sí, tingueu paciència. Mirant el Game Pad, el Mii que surt a baix a l’esquerra s’adormirà. Quan això passi, pocs segons després es completarà l’error, apareixerà el logo de la Wii U a la part inferior dreta i accedireu a la pantalla del Homebrew. IMPORTANT: És possible que carregar aquest exploit falli. En aquest cas, la pantalla es quedarà bloquejada i el logo de la Wii U quedarà en transparent (o el vostre Mii no acabarà de desaparèixer i quedarà transparent). Si això passa, premeu el botó POWER de la consola fins que s’apagui, premeu el mateix botó per engegar-la i repetiu els passos. Pot passar un de cada deu cops, no us hi amoïneu. Penseu que s’està accedint a un error de la consola i pot fallar. Això sí, no heu de patir perquè a la vostra consola no li passarà absolutament res 😉
  6. A la pantalla del Homebrew hi tindreu un únic programa. Seleccioneu el “Loadiine GX2” i feu clic a “Load”.
  7. Tot seguit, al televisor us apareixerà una pantalla amb el joc “The Legend of Zelda The Wind Waker HD”, mentre que al comandament us sortirà una mena de graella i la primera posició hi haurà la del joc en qüestió. Premeu el botó “A” i seleccioneu “O.K.” per carregar el joc.
  8. Fàcil, oi? xP

  Aquesta és la versió 1.0 de la traducció. És molt probable que hi hagi errors, però he procurat que n’hi hagi pocs. De totes maneres, a mesura que en vagi trobant (o que n’aneu trobant i me’ls aneu passant) els aniré corregint per treure una versió definitiva i amb tants pocs errors com sigui possible.

  Dues cosetes finals i MOLT IMPORTANTS:

  1. Deseu la partida sovint. La consola està carregant un joc des d’un dispositiu extern. És possible que falli. I a ningú li agradaria perdre tot el progrés del joc després d’haver fet un munt de coses, oi? Quan us trobeu a una masmorra, deseu cada dues o tres sales.
  2. No accediu a Miiverse. La xarxa social de Nntendo va tancar, de manera que no hi podreu accedir. Però el motiu més important és que si mireu d’accedir-hi, després no podreu tornar al joc i perdreu tot aquell progrés que no hàgiu desat.

  F.A.Q. (Frequent Asked Questions a.k.a. Preguntes més freqüents)

  Necessito una Wii U per jugar-lo?
  Hi ha emuladors per a la Wii U, però com que a mi no em funcionen directament no els he ni provat i no sé què hauries de fer per jugar-lo en català. Vaja, jo amb prou feines podia moure el Skyward Sword a 15 fps, així que… ^^U

  Puc continuar la partida que ja tenia?
  Malauradament, no. És un joc que es carrega des de la targeta SD, de manera que no té cap arxiu desat. Ara bé, hi ha programes per passar “saves” de la Wii U a targetes SD. Pots buscar informació sobre com fer-ho, però jo no ho he investigat.

  Dius que hi ha un mètode en què podries jugar-hi sense baixar-se el joc…
  Al joc del Smash per a la Wii U sembla que no cal baixar-se el joc per modificar textures dels personatges sinó que el joc les agafa de la targeta SD. Ara bé, m’he informat que aquest mètode només serveix per a jocs que ja de per si accedeixen a les targetes SD. No és el cas del Wind Waker HD, on tot el joc és al disc i la targeta SD no s’utilitza per a res. Podria investigar si s’ha fet alguna cosa amb altres jocs, però no prometo res…

  No podries fer un vídeotutorial?…
  Ehm… De moment ho deixaré així. Si tens dubtes, pregunta-me’ls i intentaré ajudar-te ^^U

  Pots dir d’on baixar el joc i les claus?
  Em sap greu, però no. Considero que és feina de cadascú buscar el joc i les claus. A més, surten de seguida posant al buscador “Wind Waker HD PAL” 😉

  Per què necessito una clau per al joc i una per al programa perquè funcioni?
  Els jocs de la Wii U estan encriptats amb una clau. No només els jocs, sinó que les Wii U també. El programa “emula” que és una Wii U per poder accedir als jocs i, com a tal, necessita la clau per funcionar. Si vols obrir un joc amb aquest programa, també en necessitaràs la clau.

  M’he baixat el joc PAL i el programa no em verifica la clau 🙁
  Segueix buscant. Ho sento, però no puc passar cap clau. La “Wii U Common Key” és una clau pròpia de Nintendo que no es pot passar (tot i que la trobaràs a internet, t’ho ben asseguro). Els jocs tenen associada una clau i es pot saber quina és amb algun mètode que desconec. Ara bé, per saber la clau del teu joc es necessitaria un o diversos programes que desconec. És per això que prefereixo que et baixis el joc en comptes de bolcar a l’ordinador el teu propi joc, ja que encara necessitaries més programes. Potser a internet hi ha un llistat de claus de joc. En aquest cas… guarda-la! 😉

  Traduiràs el de la Game Cube?
  No. Les maneres de traduir aquests dos jocs, tot i ser un la remasterització de l’altre, són força diferents i si ho fes ho hauria de començar des de zero. Em sap greu, però només traduiré aquesta versió.

  I en traduiràs més?…
  No siguis un llop i juga a aquest primer… 😛

  • Aquest tema ha estat modificat fa 2 years, 6 months per jueghje.
  • Aquest tema ha estat modificat fa 2 years, 6 months per admin.
  • Aquest tema ha estat modificat fa 2 years, 6 months per admin.
  #4650
  Raxe88
  Participant

  Impressionant! Fa molt goig veure el joc funcionant i traduït. Em pregunto si quan arribi el moment traduiràs el Breath of the Wild. De moment només he de dir que és increïble la dedicació a la causa, bona feina!!

S'està mostrant 2 entrades - de la 1 a la 2 (d'un total de 2)
 • Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.