Ha sigut descoberta una nova comunitat en el món molt virtual

Nova comunitat catalana

Una comunitat que fa mes o menys un mes que es va formar a Telegram, Twitch, i actualment també a Twitter. Aquesta comunitat té la particularitat que s’endinsa en un sector molt poc vist, però amb una expansió molt forta en el sector del gaming: la Realitat Virtual (VR). Benvinguts, VR Catalans!

 

benvinguda vrcatalans

Aquesta comunitat la va crear en BiTrollVR, un bon noi que fa tots els seus streams en català utilitzant la tecnología VR.

Altres streamers que s’han unit a la comunitat son PredatorKostas, Eqidrell, entre d’altres. I, de  mica en mica, més gent s’està interessant en fer aquest tipus de contingut. Esperem aviat que siguin molts més!

La realitat virtual no només es pot experimentar en un PC, tot i que en aquest sistema és on es poden aprofitar més les seves capacitats, sinó que Sony també va apostar per la tecnología amb les seves PSVRNintendo també va ser una companyia que s’hi va més o menys apuntar, quan va treure fa un temps unes ulleres VR de cartó amb el Nintendo LABO.

A part, hi ha les ulleres adaptables a smartphone, on pots veure vídeos de youtube en 360º.

Actualment hi ha altres modalitats a part de la realitat virtual que també permeten la inmersió en un món virtual però amb un enfocament diferent. Aquestes son:

  • La Realitat Augmentada (AR) que consisteix en una superposició del contingut creat per un ordinador en el món real.
    És a dir, amb la realitat augmentada es genera un contingut virtual i s’insereix en el món real.
  • La Realitat Mixta (MR) que d’una banda, et permet veure el món real, a l’igual que passa amb la realitat augmentada.
    I de l’altra, té el potencial de crear mons virtuals increïbles, propis de la realitat virtual. Això no és tot, ja que la MR ancora aquests objectes a un punt en l’espai real, amb la finalitat que semblin més reals.
  • La Realitat Estesa (XR) permet la creació d’experiències molt més properes a les que es viuen en el món real.
    Per exemple, si els objectes AR s’insereixen en el món real però no projecten ombres, clarament no encaixaran de manera adequada en el paisatge, la qual cosa fa més difícil que l’usuari visqui una experiència d’immersió total 

Per acabar, recordem que, si voleu estar al cas d’aquesta comunitat, teniu els canal de VR Catalans on informen sobre les novetats i noticies relacionades amb aquest magnífic món:

VR Catalans

 

Recorda que, si et vols assabentar de totes les novetats de Gaming.cat a l’instant, inscriu-te al nostre canal de difusió de Telegram!

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat