Tornen els tallers de videojocs en català a les Illes Balears

Per tercer any consecutiu, des de Gaming.cat coorganitzam tallers de videojocs en català a diferents localitats de les Illes Balears. Aquests tallers, que varen començar l’any 2021 per iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, i que continuen amb l’Institut d’Estudis Baleàrics, consisteixen en dur a cada localitat una selecció de videojocs que es poden jugar en català, i els ordinadors i consoles necessaris per poder-los provar, concretament, dos PC, una Xbox Series S, una Playstation 4 i una Switch. Hi ha videojocs de tot tipus: d’esports, d’aventura, de plataformes, de trencaclosques, de sigil… Alguns són videojocs molt coneguts, com el famós Minecraft o el multipremiat Endling, però que molts jugadors no saben que es poden jugar en català.Entre els tallers realitzats i previstos, de moment tendríem els següents:

A Formentera:

 1. Sant Francesc (10 d’octubre).

A Eivissa:

 1. Sant Josep (1 de desembre).
 2. Santa Eulàlia (5 de desembre).
 3. Vila (15 de desembre).

A Menorca, en col·laboració amb MèC Menorca:

 1. Maó (3 de gener).
 2. Alaior (4 de gener).
 3. Ciutadella (12 de gener).
 4. Mercadal (13 de gener).
 5. Ferreries (16 de gener).

A Mallorca:

 1. Capdepera (6 de febrer).
 2. Algaida (24 de febrer).
 3. Muro (29 de febrer).
 4. Palma (27 d’abril).


Volem agrair el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics, que cobreix totes les despeses associades a aquestes activitats, la participació dels monitors, tant voluntaris de Gaming.cat com membres de MèC Menorca o monitors independents, i a totes les institucions i entitats locals que s’interessen per aquests tallers.

En general, els joves que assisteixen als tallers manifesten que no sabien que existissin videojocs en català, cosa que demostra que és necessari continuar fent molta difusió sobre els videojocs en català i tot el que es fa en català sobre videojocs.

Si vols estar al corrent de les activitats que realitzam, subscriu-te al nostre canal de notícies de Telegram!

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat