Qui som?

Què és Gaming.cat?

Gaming.cat és una comunitat d’aficionats als videojocs que s’ha anat articulant a partir del web del mateix nom, i inclou no només jugadors, sinó també desenvolupadors i fans dels esports electrònics. Volem fer créixer l’ús del català en aquest camp i, com a comunitat, posar en contacte totes les persones i grups de jugadors que vulguin gaudir en català de la seva afició als videojocs, i crear i difondre contingut en català.

Els primers membres actius de Gaming.cat eren youtubers catalans i membres de varies comunitats d’aficionats als videojocs retro, com retroscroll. Ara mateix agrupa no només jugadors individuals, sinó també altres grups o comunitats, com Catalunya Playstation, Xboxers Catalans, CATCOM, Streamers Catalans, WOWCAT i VR Catalans. La comunitat segueix creixent i incorporant projectes comuns, per tal de fer-ne més difusió i tenir més impacte a les xarxes.

Objectius

Els nostres objectius son:

  • Impulsar la creació de contingut en català
  • Animar i ajudar a altres per crear contingut traduït al català
  • Formar equips de traductors
  • Crear campanyes d’informació i difusió de jocs en català i d’estudis catalans, valencians o de les Illes Balears
  • Crear comunitats de jugadors de parla catalana
  • Col·laborar amb reunions LAN (LAN parties), empreses, publishers i gestors d’esports electrònics.

La comunicació

Feim servir Twitter, Instagram, Youtube, Twitch i, naturalment, el web Gaming.cat, per a donar difusió a les nostres iniciatives i les d’altres projectes afins. Com a eines de comunicació entre els membres de la comunitat, emprem principalment Telegram i Discord. A totes les nostres xarxes socials promocionem els canals de youtube en català, els canals de Twitch dels companys, i els webs i xarxes socials de les altres comunitats amb les que compartim esperit i objectius.

L’associació

Per tal de donar suport a les activitats de la comunitat, Gaming.cat es va constituir com a associació amb el nom Associació GamingCat, amb les finalitats i activitats que es detallen més avall. Més informació.