FIFA 17 en català

Mentre que en altres àmbits el català té una presència considerable, no és així en el món dels videojocs. Queda clar cada vegada que instal·lem un videojoc, i també ho reflecteix l’estudi realitzat recentment per la Plataforma per la Llengua. Però l’estudi també mostra que, tot i que hi hagi molt poca oferta, sí que hi ha demanda. Per això, s’aprofitarà la presentació dels resultats d’aquest estudi per demanar que el català estigui disponible a FIFA 17.

La presentació s’iniciarà amb una demo de com seria jugar al FIFA d’EA Sports en català, gràcies a la retransmissió en directe per part de Joan Maria Pou de Rac1 d’un enfrontament a FIFA 16 entre els dos millors jugadors de videojocs del planter del FC Barcelona, aprofitant que aquest any es compleixen 40 anys de la primera retransmissió de futbol per ràdio en català i 32 de la primera a la televisió.

Seguirà amb l’exposició de l’estudi sobre la situació del videojoc que ha realitzat la Plataforma per la Llengua, mentre que Gina Tost, periodista de Generació Digital,  Hèctor Fuster, psicòleg i desenvolupador de jocs i Isabel Romano, responsable de l’àrea de joc i lleure de la Plataforma per la Llengua debatran in situ els diferents plantejaments de l’estudi.

El pròxim 26 de febrer, a les19 h als Cinemes Girona, reclamarem que el videojoc FIFA17 incorpori el català. 

L’organització demana que s’hi confirmi l’assistència mitjançant aquest formulari.

La indústria dels videojocs es mou per xifres molt grans, i molts videojocs no estan disponibles en llengües d’estats petits, però FIFA ofereix més llengües que altres títols d’EA: FIFA 16 està disponible en holandès, danès, noruec, suec i turc, mentre que altres jocs, com Star Wars Battlefront, no. Per tant, FIFA 17 és una opció excel·lent per a que un videojoc de primera línia inclogui el català. Vols videojocs en català? És la teva oportunitat.

Cartell FIFA 17 en català: "vine a jugar al FIFA 16 en directe. Seràs tu l'escollit?"

 

You may also like

  • author image
    febr. 22, 2016 @ 21:03 pm

    Se que hi han varis jocs en Catala, tant PC com Consola, pero per PLAY ja es un tema major, sincerament, crec que valdria la pena tot aixo.

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat