Tots els candidats als Premis SAGA 2023

S’acosta una de les cites més importants de l’any, SAGA, i dins d’aquest saló, els Premis SAGA que, com saps, destaquen els millors videojocs en català de l’any. Repassarem quins són aquests candidats, i recorda que pots votar quin videojoc es mereix més el premi del públic! I recorda que la millor forma de donar suport al videojoc en català és comprar-ne!

Basta de preliminars! Els candidats, per ordre alfabètic, són:


After Us, de Piccolo Studio. És un joc de plataformes i exploració d’ambientació post apocalíptica en què intentarem que la vida a la Terra recuperi part del seu esplendor del passat. Està disponible per a PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.


AK-Xolotl, de 2Awesome Studio. És un joc de trets 2D frenètic en perspectiva zenital. Durat el joc trobaràs cries d’axolot, adorables… i letals. Està disponible per a PC, Nintendo Switch, Playstation 4 i 5 i Xbox One i Series X|S.


AXO, de The Fireflies Studio. És un videojoc de trencaclosques en 3D en què la criatura màgica Axo ha d’explorar un temple en ruines i descobrir els seus misteris. Es pot provar gratuïtament a itch.io.


Blitz Guard, de Vimes Entertainment. És un videojoc estil Souls amb un protagonista que no té un pèl de beneit! Si el voleu provar, té demo gratuïta a Steam.


Castellers, de Medistoris. És un joc de relaxació i meditació d’inspiració castellera que forma part de l’aplicació Meditaclic. És gratuïta i està disponible tant per a sistemes Android com Apple.


Colossus Down, de Mango Protocol. És un videojoc de repartir llenya (el que diuen un “beat ’em-up”) que es pot jugar en cooperatiu en dos jugadors, amb molt d’humor, mala llet i les famoses Nika i Agatha com a protagonistes. Està disponible per a PC, Nintendo Switch, Playstation 4 i Xbox One. Hi vàrem jugar en Pireta i jo mateix, podeu veure el vídeo al canal de YouTube de Gaming.cat. I, per si no voleu un vídeo tan llarg, aquí teniu el tràiler:


Curse of the Sea Rats de Petoons Studio. És un metroidvania amb gràfics de dibuixos animats dibuixats a mà en què una tripulació de pirates, que han estat convertits en rates, intentarà recuperar la seva humanitat. Està disponible per a PC, Nintendo Switch, Playstation 4 i 5 i Xbox One i Series X|S.


De-Exit: Eternal Matters, de Sandbloom Studio. És un videojoc que combina trencaclosques i plataformes 3D amb tocs de sigil que succeeix en el món que es troba després de la mort. Està disponible per a PC, Playstation 4 i 5 i Xbox One i Series X|S. Hi va jugar la Kat Zherik al nostre canal.


Humanizing Me d’Alejandro Núñez. És una aventura gràfica de senyalar i clicar en què un robot intentarà viure una vida humana. Es pot descarregar gratuïtament a itch.io.


Koa and the Five Pirates of Mara, una col·laboració de Chibig, Talpa Games i Undercoders. És un videojoc de plataformes 3D en què hauràs de navegar per l’oceà, evitar trampes i recuperar tresors perduts! Està disponible per a PC, Nintendo Switch, Playstation 4 i 5 i Xbox One i Series X|S.


Minabo – A Walk Through Life, de DevilishGames. És un simulador de vida, però no de persones, sinó… de naps. Hi va jugar el Titafreda al nostre canal.


Murtop, de Hiulit. És un arcade frenètic i vuitanter que combina elements de Dig Dug i Bomberman. Està disponible per a PC i Nintendo Switch.


Outlive, de Bossco Games. És un joc de terror i supervivència en primera persona en què haurem de fugir dels mutants que ens ataquen en un món post apocalíptic. Està disponible per a PC.


Recollection, d’Erkberg. És un videojoc tranquil i relaxant amb petits trencaclosques que fa èmfasi en la bellesa de la natura. Està disponible per a PC.


Riddle Manor, de Gotelé Studios. És un videojoc de trencaclosques en què un nen explora una mansió plena de màgia. Es pot descarregar gratuïtament d’itch.io.


Space Number, de NeurekaLAB. És un joc matemàtic adreçat a nens i nenes de 5 a 8 anys. Està disponible per a plataformes Android i Apple.


Startup Company: Console Edition, de 2Awesome Studio. En aquest videojoc hauràs de crear i dirigir una empresa tecnològica i intentar superar els teus rivals. En aquests moments només està disponible en català la versió per a Playstation 4 i 5, tot i que el joc també està disponible per a Nintendo Switch i Xbox One i Series X|S.


The Library of Babel de Tanuki Game Studio. És un videojoc que barreja el sigil, les plataformes en 2D i els elements d’una aventura gràfica. Explora la selva d’una Babilònia futurista per descobrir el secret darrere del sobtat tancament de la Biblioteca de Babel, i també dels misteris que encara s’amaguen sobre els seus mítics creadors. Només està disponible per a PC. tà disponible per a PC, Nintendo Switch, Playstation 4 i 5 i Xbox One i Series X|S.


The Crown of Wu, de Red Mountain. És un joc d’acció, plataformes 3D i trencaclosques que conta la història del Rei Mico, Sun Wukong, i la recuperació de la corona de Wu. Està disponible per a PC, Playstation 4 i 5 i Xbox One i Series X|S. Té demo disponible a Steam i Playstation Store.


Top Troops! de Socialpoint. És un joc d’estratègia amb tocs d’RPG que està disponible per a plataformes Android i Apple. Desplega estratègicament les teves tropes en el camp de batalla i observa com empren les seves habilitats!


Tribu de Small Axe Games. En aquest videojoc hauràs de liderar la teva tribu per tal de satisfer els desitjos dels déus i superar les altres tribus per conquerir la vall d’Aurk. Està disponible per a PC.


Ugly, de Team Ugly. És un videojocs de trencaclosques i plataformes 2D amb una mecànica de desdoblament ben curiosa. El protagonista s’haurà d’enfrontar als traumes del seu passat i intentar arribar a una veritat ben lletja. Està disponible per a PC, Nintendo Switch i Xbox One i Series X|S.


Waterfall Prisoner, de APA Estudi. És un videojoc de trencaclosques inspirat en els clàssics. Podràs escapar de la torre de la cascada?


Com veus, hi ha molta varietat, i molts més candidats que l’any passat! Serà una edició ben disputada! I no oblidis votar el teu preferit!

You may also like

  • author image
    nov. 30, 2023 @ 17:15 pm

    […] en l’organització dels Premis SAGA. Recorda que no fa molt vàrem publicar la llista de videojocs candidats als Premis SAGA 2023. Els guanyadors es faran públics en la cerimònia d’entrega de premis, divendres a les 20 h. Si […]

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat