Canals de directe (“streaming”) en català

Tot i que la presència del català a Youtube hauria d’augmentar molt, la veritat és que hi ha una activitat considerable: apareixen canals nous contínuament, i alguns canals superen els 1000 subscriptors (pot semblar poc, però és tot un triomf, tenint en compte les circumstàncies). El que sembla que no acaba d’enlairar-se és el tema de les retransmissions en directe (“streaming”). Costa agafar el ritme per fer directes regularment,i ho dic per experiència, per això la majoria anam fent directes “de tant en tant”. I “de tant en tant” tant pot ser fer un directe un dia cada setmana o dues setmanes, o fer-ne cada dia durant una setmana i després no tornar-ne a fer durant mesos. Crec que, per a la gent que no fa directes amb molta regularitat, seria ideal unir-se en un canal comunitari, i entre tots anar omplint horaris; si no, costa molt consolidar l’audiència. Som uns quants que ho pensam, si podem reunir dos o tres interessats més, ho posem en marxa! En podem parlar al fòrum i al grup de Telegram.

Novetat! També hem creat una comunitat a Twitch per unificar tots els canals que fan directes en català!

 

Però bé, basta de teoritzar! Aquí tens una llista dels canals de directes en català que conec i que han fet alguna retransmissió darrerament:

CanalPlataformaJocs
AtrossetsestasTwitchDark Souls i altres
Atunero AtunerínYoutubeArmA 3
Bernat La PepaTwitchRainbow Six Siege
CATCOMTwitchStar Citizen
devidcatTwitchGod Of War / The Witcher 3 / Super Mario Odyssey
Eneru13TwitchLeague of Legends
ElSegalTwitchFortnite
flaytosTwitchMinecraft
Gaming.catTwitchHearthstone i altres
GERI8COTwitchResident Evil / FIFA 18
Jugador EscaldencYoutubeJocs diversos
mironet1TwitchArena of Valor / Mario Tennis Aces / Mario Kart 8
McbrolyliftTwitchJocs diversos
Nil66TwitchSims 3 i altres
NintenhypecatYoutubeMario Kart 8 / Tertúlies
NTH e-SportsTwitchMario Kart 8 i altres jocs de Nintendo
PardalsalcapTwitchMinecraft
Pepin_GamersTwitchDiversos
PiretaCATTwitchHoTS / Fortnite / Clash Royale
Rockstr85TwitchFe / Celeste / Wolfenstein II
Sau1073TwitchFortnite
ShendeluthTwitchDark Souls
sickofyouthTwitchJocs diversos
SolxmnTwitchFortnite
TaskenfanYoutubeMario Kart 8 i altres jocs de Nintendo
Truges on FireYoutubeOverwatch i altres
VilaferranTwitchLeague of Legends
XusLordTwitchDark Souls

Com veus els canals estan molt repartits entre Twitch i Youtube. Una altra plataforma, Hitbox, mereix una menció especial: personalment és la que m’agrada més, ja que el retard entre la retransmissió i el xat és gairebé inexistent, però malauradament la base d’usuaris és petita i costa encara més aconseguir audiència; tal vegada és per això que cap canal en català empra habitualment aquesta plataforma (hi vaig obrir un canal per a Gaming.cat, però no ha reeixit, i hi ha el Janeator que hi fa directes de Cobalt, però habitualment no en català).

Segurament falta algun canal que no he trobat. En coneixes més? Avisa!

 

Et pot interessar

Segueix-nos

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat

Entra o registra’t

Vídeo Destacat