Arriba VAG, un nou esdeveniment de videojocs que fa èmfasi en la cultura i l’art digital

A Catalunya ja es desenvolupen una bona quantitat de projectes relacionats amb els videojocs, i els nous esdeveniments tenen difícil fer-se notar, especialment si es fan lluny de Barcelona. És per això que VAG (Video Art Game) es presenta com un projecte amb molta personalitat. El projecte pretén, a mitjà i llarg termini, impulsar i garantir la retenció i atracció de talent de la indústria del videojoc i l’oci digital a les Terres de l’Ebre.

El VAG es desenvoluparà en tres fases:

  1. VAG Experience, un esdeveniment cultural sobre la indústria del videojoc i l’oci digital que es desenvoluparà durant els dies 4 i 5 d’octubre a la ciutat d’Amposta.
  2. Un challenge a curt i mitjà termini amb l’objectiu d’aglutinar, retenir i captar talent sobre el món del videojoc i l’art digital.
  3. A llarg termini, la creació del primer hub tecnològic rural del país.

En aquesta edició del VAG Experience es tocaran dues temàtiques: l’arqueogaming i el paper de la dona dins de la indústria dels videojocs. Un dels participants serà Andrew Reinhard, considerat un dels primers arqueòlegs digitals de la història i que va desmitificar la llegenda que Atari enterrés gran part dels seus videojocs al desert de Nou Mèxic portant a terme una excavació on van desenterrar part d’aquests vestigis. També hi participarà Daniel Garcia Raso, historiador i autor dels llibres Yacimiento píxel. Los videojuegos como cultura material o Eso no estaba en mi libro de historia de los videojuegos. Quant al bloc sobre el paper de la dona en la indústria del videojoc, hi destaquen la participació de Marina Amores (Blissy), especialitzada en videojocs i gènere, organitzadora de l’esdeveniment Gaming Ladies i autora del llibre ¡Protesto! Videojuegos desde una perspectiva de género; Gina Tost, periodista especialitzada en tecnologia i videojocs, i ben coneguda per tots els membres de la comunitat, i Mariola Dinarès, directora i presentadora del programa de ràdio sobre xarxes i tendències Popap de Catalunya Ràdio.

Fotografies de 12 dels participants

La llista de participants a la VAG Experience fa patxoca de bon de veres

Un altre punt fort de l’esdeveniment seran els quatre tallers que es duran a terme durant el matí de dissabte 5 d’octubre (un taller d’Unity, un de modelatge 3D, un d’FX per a videojocs i el taller “Com construir una màquina arcade”) i la Game Jam que tendrà lloc a la tarda, organitzada per ENTI i en la qual els equips hauran de superar diferents reptes enfocats dels del serious game.

Altres atractius de l’esdeveniment són la presència de tot l’equip de desenvolupament del videojoc Gris i un espectacle audiovisual basat en la banda sonora d’aquest joc, i en el qual hi participaran la Lira Ampostina i les veus de Keila i Anna Chiva.

El programa és molt atractiu i part de les activitats són gratuïtes, per la qual cosa no ens estranyarà si et decideixes a fer els quilòmetres necessaris per arribar fins a Amposta i gaudir de l’experiència. Més informació a vag.cat.

 

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat