Consells per a streamers novells

Si fa uns anys tothom volia fer-se youtuber (amb accent a la “e”), ara molts videojugadors volen fer emissions en directe de les seves partides, principalment a Twitch, tot i que alguns ho fan en altres plataformes, com Mixer o Youtube. Però els inicis mai són fàcils, i per això sempre és útil que algú amb més experiència ens aclareixi els termes més importants i ens doni alguns consells. És el que farà el company Rockstr en aquest article. Gaudeix-ne!

 

A priori, Twitch pot resultar difícil d’entendre, aquí teniu diverses maneres d’augmentar el número de seguidors del vostre canal i que pugueu anar creixent de mica en mica, us deixem els consells a continuació.

 

Col·leccions

Podeu crear col·leccions dels vostres vídeos, és el símil les sèries/llistes de Youtube, tindre-ho endreçat ajudarà els espectadors per començar a visualitzar les vostres antigues emissions en diferits.

Per fer-ho és tan fàcil com, anar a la secció de “Video Producer” clicar als tres punts, prémer a “Add to” – “Collection” i allà o bé poseu el nom i creueu la col·lecció o bé cliqueu al requadre del cantó de la col·lecció prèviament feta on es posarà un tic que aquell vídeo forma part d’aquella col·lecció.

Captura de com es fa una col·lecció a Twitch

 

Highlights (destacats)

Fer petits vídeos dels moments més estel·lars del vostre directe ajudarà a que us trobin més fàcilment, per fer-les, aneu a “video producer” i en el vídeo que vulgueu fer-ho us sortirà al cantó “highlights” cliqueu i allà podreu editar-ho, retallar-ho, posar l’inici, el final, etc. Un altre avantatge de fer destacats és que són vídeos que no desapareixen al cap de poc temps.

 

Clips

S’acostumen a fer clips (talls de vídeo molt breus) de moments xorres, perquè a la gent li fa gràcia i els comparteix; a més, si el publiqueu a Twitter i hi poseu l’etiqueta #ClipsCatalans, el compte de @CatalanClips, el compartirà.

 

Etiquetes

Al Dashbord, a part d’activar la notificació, canviar el missatge d’aquesta, posar al joc que jugues, idioma, etc, podeu posar etiquetes als vostres vídeos (exactament igual que a youtube), com p.ex. J-RPG, Single Player, Es permeten consells, etc. Això donarà com a resultat que et puguin trobar tant per videojocs com per les etiquetes.

 

Portades

Un cop enregistrat l’stream se’t permet posar una mini (Portada), per defecte Twitch agafa un fotograma del vídeo, però si voleu dotar al canal d’un rotllo més professional, podeu crear les vostres pròpies portades.

Posant la portada en un vídeo de Twitch

 

Raids

Abans de tancar el vostre directe, procureu enviar una raid a algun canal: les raids traspassen el públic del vostre canal a un altre; per executar-lo, és tan fàcil com posar en el quadre de text del vostre stream, /Raid Warfocat* (*o el nom del canal que en aquell mateix moment estigui fent stream).

Panells

En el vostre canal, sota la caixa del directe hi podeu posar panells. Els panells serveixen per crear sinergies amb el vostre Youtube, Twitter, Instagram, posar-hi les especificacions tècniques del vostre ordinador, la vostra biografia, un enllaç per fer donacions, etc. És tan fàcil com clicar el tirador “editar paneles”, després podreu pujar una imatge que com a màxim ha de tindre 320 píxels d’amplada; apart podeu posar vincles a la imatge i una petita descripció.

Un exemple de com posar els panells a Twitch

Twitter

Et recomanem que, abans de fer un stream (o just quan acabes de començar), avisis per Twitter i etiquetis la comunitat catalana de la plataforma on jugaràs (@NintenhypeCat, @Xboxers_catalans, @Catalunya_psn o @Gaming_catala), així tindràs un allau de gent (si hi ha sort). Com, que no tens compte a Twitter? Doncs, si vols donar difusió als teus directes, te n’hauries de fer un.

 

Passa per altres canals

Sempre està bé que passis per altres canals a saludar, així sabran que existeixes i, el teu nom d’usuari té la icona d’una corona sabran que ets Prime i que segurament fas directes; potser així miren el teu canal, s’hi interessen, i et segueixen.

 

Streamlabs

Us podeu descarregar una aplicació molt semblant a l’OBS (la principal aplicació que a fer directes) per fer streamings que es diu Streamlabs OBS (disponible només per PC).

 

Streamelements

Amb Streamelements podreu trobar certs elements per ajudar-vos a fer els streams: bots, alertes, música, etc.

Achivements (assoliments)

Per començar a cobrar heu d’arribar a ser “Affiliat”. Per ser afiliat se us demanen certs requisits, com per exemple haver arribat a 50 seguidors, haver-hi streamejat més de 8 hores, streamejar més de 7 dies diferents en 31 dies i tindre una mitjana de 3 viewers… resulta bastant fàcil aconseguir aquests requisits. Tots els altres assoliments que aneu complint us ajudaran a donar visibilitat al vostre canal.

Captura de pantalla d'alguns assoliments a Twitch

 

I fins aquí els consells per als streamers més novells! Si teniu qualsevol dubte o pregunta podeu contactar amb nosaltres mitjançant les nostres xarxes socials (les tens a les icones vermelles de la barra de la dreta), deixant un comentari, contactant amb nosaltres via Telegram o via Discord. Moltes mercès i fins la propera!

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat