Review RED MATTER VR

Portada del videojoc en VR Red Matter

Títol: Red Matter
Gènere: Aventura narrativa / Trenca-closques
Plataforma: Oculus Quest

Red Matter (traducció literal: matèria vermella), és un joc que et posa en la pell de l’Agent Epsilon, el qual forma part de la unió Atlàntica i que té la seva base en una de les llunes de Saturn. De sobte, el nostre protagonista (o sigui, nosaltres) s’adona que hi ha un greu problema a la seva base i que tothom a marxat i l’han deixa’t abandonat. Si vol salvar la base i la seva pròpia vida haurà de fer front al problema de la matèria vermella (red matter), la qual està per tot arreu i no li posarà les coses gens fàcils.

Com es pot apreciar en aquestes primeres línies, amb Red Matter tens la sensació d’estar dins una pel·lícula de ciència-ficció. Amb una línia argumental molt aconseguida i amb una qualitat gràfica excel·lent (tenint en compte que estem parlant de les Oculus Quest), juntament amb uns trenca-closques bastant ben elaborats (sense ser molt difícils, és fàcil que t’encallis a l’hora de resoldre’ls) Red Matter es converteix en un videojoc molt recomanable.

Quan a jugabilitat, estem parlant d’un joc molt intuïtiu, ràpidament entens com funciona sense la necessitat de llargs tutorials. El moviment és suau, donant diverses opcions a l’hora de desplaçar-te, i la interacció amb gairebé qualsevol objecte és fàcil i viable.

A nivell de àudio s’ha de reconèixer que el joc està molt ben ambientat, amb una banda sonora molt adequada i ben integrada, la qual et posa en tensió en més d’una ocasió. En aquest cas està completament traduït i doblat al castellà, cosa que fa que l’experiència sigui més immersiva (si fora en català encara ho seria molt més). Pel meu gust, el càsting de les veus no està gaire aconseguit, i això fa que surtis una mica de la història (en aquest cas no es nota tant… però si proveu l’Arizona Sunshine doblat, entendreu perfectament de què estic parlant), però realment és una fotesa si tenim en compte que actualment no hi ha masses videojocs traduïts íntegrament al castellà o al català (sobretot al català).

Visualment estem parlant d’un dels millors jocs que existeixen, fins a dia d’avui, dins l’univers de les Oculus Quest (tot i que soc molt conscient que d’aquí quatre dies adquiriré les Quest 2 i el meu parer pot canviar radicalment). El nivell de detall és bastant elevat i la sensació que estàs en un altre planeta és molt gran. També tot el què succeeix dins la base Volgraviana Rhae és visualment exquisit.

Un paisatge espacial amb un planeta amb anells a l'horitzó

 

Coses que m’han agradat:

En general estem parlant d’un joc molt complet, amb una molt bona història, molt bona jugabilitat i visualment excel·lent. Sense ser una història trepidant, et manté enganxat i fa que tinguis ganes de seguir jugant fins acabar-te’l.

 

Coses que es podrien millorar:

Sens dubte el punt a millorar és la durada del joc. Estem parlant de 3 a 4 hores per acabar-te la història completa (sempre i quan no t’encallis molt en els trenca-closques), i si tens en compte que un cop l’has acabat no té massa sentit rejugar-lo, ja que no t’ofereix cap opció nova com podrien ser diferents modes de joc o canviar la dificultat del joc, estem parlant d’un joc bastant curt, tot i que bastant intens.

 

Conclusió:

Qui estigui buscant un joc d’acció i disparar sense parar, aquest no és el seu joc. Ara bé, si el que voleu és una història de qualitat, que us faci pensar, totalment immersiu i que visualment no et deixi indiferent, aquest és el teu joc, sense cap mena de dubte.

A continuació us deixo dos vídeos en els quals es pot veure el joc:

 
Review feta per “Arkhelion” de la comunitat de Realitat Virtual en Català.
 

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat