Anàlisi de Rinlo per a Viveport Infinity

La teva nova aventura gràfica en VR

Títol: Rinlo                                        Gènere: Aventura / Trenca-closques

Desenvolupador: Gurashop                            Jugadors/es: 1 jugador/a

Plataforma: Valve Index / HTC Vive / Oculus Rift / Windows Mixed reality

Rinlo és un joc immersiu d’aventures i trencaclosques el qual només pots jugar en realitat virtual. Viatja amb l’Agatha a través d’una aventura èpica i ajuda-la a descobrir els secrets que amaga el seu passat.

Jugabilitat

Jugabilitat de Rinlo

En els primers minuts de jugar a Rinlo és fàcil adonar-se que la jugabilitat, tot i no ser dolenta, no és el punt més fort d’aquest videojoc. Si bé moure’t amb l’Agatha al llarg de l’aventura no resulta difícil, tampoc és tan fàcil i fluid com hom desitjaria. On més notable es fa aquesta manca és alhora de saltar amb la protagonista. També s’ha de dir que les perspectives que dóna la càmera en cada escena del joc no sempre ajuden a que puguis executar bé els moviments desitjats. Un gran exemple d’aquest estil de joc on les perspectives són meravelloses és Moss: un joc 100% recomanable i, si l’heu jugat, entendreu perfectament de què us estic parlant. On la jugabilitat millora és a l’hora de resoldre els trencaclosques que vas trobant al llarg de l’aventura, en els quals les mecàniques emprades resulten ser molt adequades i fan que siguin bastant entretinguts i de bon resoldre. També el fet que el joc estigui traduït i subtitulat (al castellà) ajuda a entendre fàcilment què s’ha de fer en cada situació.

Tot plegat fa que el joc sigui notablement jugable, però en cap cas excel·lent.

Àudio

Audio de Rinlo

Quant a música i efectes de so, estem parlant d’un bon joc. Amb sons ambientals molt ben trobats i una banda sonora amb poca varietat, però adequada. La gran mancança d’aquest joc, fins a dia d’avui, la trobem en la falta del doblatge tan al castellà com, sobretot, al català. Aquest realment seria un gran punt a favor a l’hora de fer que l’experiència immersiva fora molt millor.

Gràfics

grafics de Rinlo

Sense cap mena de dubte, si per alguna cosa sobresurt Rinlo, és pel seu aspecte visual. Escenaris molt ben fets i variats, personatges ben dissenyats. Potser s’agrairia el fet de tenir més llibertat de moviments en cadascun dels escenaris, ja que semblen molt grans, però en realitat només ho són visualment ja que no pots accedir a molts dels llocs on t’agradaria anar. Que no puguis canviar la perspectiva de les càmeres tampoc ajuda a aquest punt i fa que et quedis amb ganes de conèixer moltes parts del joc. Però més enllà d’això, estem parlant d’una experiència virtual molt agradable a la vista.

Història

Rinlo historia

L’argument principal del joc està molt bé. Fàcil d’entendre i amb algun gir inesperat. Dóna la sensació, però, que tot plegat és molt precipitat. La durada del joc no arriba a les 2 hores i els trencaclosques són més aviat fàcils de resoldre. Tot plegat fa pensar que si el joc durés més, la història estaria molt més ben desenvolupada i faria de Rinlo una experiència molt més recomanable. Tot i això, mentre jugues, el temps et passa volant i tens ganes de seguir jugant capítol rere capítol.

Opinió personal

Coses que m’han agradat:

  • Una bona història que enganxa
  • Una banda sonora molt ben trobada
  • Visualment senzill però bonic

Coses que es podrien millorar:

  • La jugabilitat i els punts de vista de les càmeres
  • La traducció i el doblatge (trobem a faltar jocs en català)
  • La durada: menys de dues hores per una aventura que, a més a més, no ofereix opcions de rejugabilitat, és massa poc.

opinió de Rinlo


Conclusió:

Rinlo és una aventura visualment i sonorament molt agradable. Tot i alguna mancança a la jugabilitat i a pesar de la curta duració de l’aventura, si decidiu acompanyar l’Agatha en el seu viatja, estic segur que no us deixarà indiferents.

Si et vols assabentar de totes les novetats de Gaming.cat a l’instant, inscriu-te al nostre canal de difusió de Telegram!

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat