Des del 18 fins al 25 de juliol de 2022, Steam celebra l’Steam VR Fest.

Un festival de promoció de la realitat virtual (RV) amb descomptes en alguns dels títols més populars de PCVR. També és ocasió per promocionar alguns títols no tan coneguts. És el cas de títols indie d’estudis més petits, i també títols que es van publicar fa més de tres anys, quan l’adopció de la RV era molt petita.

Durant aquestes dates també es publicaran versions demo d’alguns jocs anunciats recentment.

Aquí us presentem alguns dels títols d’oferta que ens han cridat l’atenció:


Skyrim VR

Està disponible amb un descompte del 70%. Skyrim és un dels RPG de món obert més populars de la història. El joc, publicat per Bethesda, va sortir a la venda el 2011 i encara avui, 11 anys més tard, segueix encapçalant llistes d’èxits a Steam i donant titulars. El joc és una superproducció amb potencial per centenars d’hores de joc. El 2016 Bethesda va publicar el port de RV del joc, que ara és d’oferta. El port de RV està mal girbat i no reflecteix la bona praxis d’implementació de controla de RV que trobem en títols publicats avui en dia (p.e. el cos del jugador no és visible, la càmera pot provocar mareig quan es mou en seqüències cinemàtiques, etc).

Afortunadament la comunitat de modders del joc s’ha ocupat de polir tots aquests detalls i compensa amb escreix els defectes del joc oficial. En la nostra opinió aquest és un títol indispensable de PCVR. Si us interessa, podeu trobar els mods a la pàgina de Nexus Mods.Pavlov VR

Està disponible amb un 80% de descompte per segona vegada des que va sortir. Aquest joc és un shooter PvP que alguns descriuen com el Counter Strike de la RV. El joc té molts elements en comú amb altres títols populars d’aquest gènere com Contractors VR o Onward. Però on el joc llueix especialment és en la qualitat i la diversitat dels mods i mapes disponibles. El joc té una comunitat de jugadors fidels i modders al darrere. Mitjançant aques joc és possible reviure alguns jocs tan famosos com el TTT de Garry’s Mod o el mode zombies de Call of Duty: Black Ops. També té modes de Battle Royale com ara Survival Island, Hunger Games o Pav Z.

Sens dubte un títol que no pot faltar a la llibreria de qualsevol fan del gènere de disparar.The Walking Dead Saints and Sinners

Té un descompte del 45%. Aquest és un dels jocs de RV d’un jugador més aclamats. És un joc de supervivència ambientat en la PI del còmic de The Walking Dead. El joc té una trama rica on el jugador pot prendre algunes decisions que canvien el curs del joc. Les armes del joc estan molt treballades. En particular, el combat amb garrots i objectes tallats i punxants està basat en simulació física. Hi ha cicles de dia i nit que forcen el jugador a organitzar el temps quan fa incursions a zones hostils. Aquestes incursions es fan servir per completar objectius relacionats amb la trama del joc i recollir materials que es fan servir per crear objectes a la base.

Aquest títol farà les delícies dels aficionats a les històries de zombies i el gènere de supervivència.After the fall

És un joc arcade multijugador inspirat en el clàssic Left 4 Dead. Està ambientat en un món post-apocalíptic on els humans sobreviuen recollint un material que s’obté del cos d’uns mutants anomenats “snowbreed”. L’objectiu del joc és completant incursions a la zona hostil en equips de quatre jugadors. El joc té bots i una zona social on trobar altres jugadors. El preu original del joc és relativament elevat, la qual cosa a disgustat aquells que troben que la quantitat de contingut del joc és escassa considerant el preu. Està disponible ara amb un descompte del 38%, que ajusta el preu molt més al que se s’espera d’un joc com aquest.

El joc ha rebut bona crítica per la qualitat dels gràfics i el seu ritme trepidant.Superhot

És un dels joc veterans de RV més exitosos. El preu té un descompte del 60%.  El joc fa servir locomoció natural i ens posa en una sèrie de seqüències d’acció a l’estil John Wick on haurem de reaccionar ràpidament i combatre una sèrie d’enemics que ens ataquen. El joc té una estètica característica minimalista amb ambients de color blanc, enemics de color vermell i objectes interactius de color negre. L’acció es desenvolupa en “temps de bala” a l’estil Matrix, i fa servir un sistema on el temps de joc avança més o menys ràpidament depenen de la celeritat dels nostres moviments. És a dir, que si no ens movem l’acció del joc es queda congelada. Això ens dóna marge per planificar els nostres moviments, esquivar bales o atacar els enemics.

El nivell de dificultat en algunes escenes pot ser elevat, i fa que el joc sigui molt immersiu i enganxi de mala manera.

El joc té un mode història que es pot completar en un parell d’hores, i després hi ha modes de joc pensades per donar-li rejugabilitat, amb assoliments que es poden desbloquejar. El joc requereix espai per poder jugar i s’ha de vigilar no xocar amb els obstacles que tinguem a casa, però és un dels jocs més recomanables per a principiants de la RV perquè la locomoció natural evita el mareig i fa que el joc sigui molt immersiu. És una ocasió immillorable per afegir-lo a la vostra llibreria!Continuem amb els altres 5 jocs més importants del festival.Elite Dangerous i No Man’s Sky

Són jocs d’exploració espacial amb universos de joc pràcticament infinits. Ambdós jocs són tenen una audiència similar, i ara estan disponibles amb un 50% i 75% de descompte respectivament. Ambdós títols fan servir algorismes per crear planetes de manera procedural i tenen fama de donar centenars d’hores de joc. L’estil de joc és lleugerament diferent i pot agradar més o menys a diferents jugadors. No Man’s Sky és aclamat per la bellesa dels paisatges i la dificultat de sobreviure els perills de cada planeta. A Elite Dangerous el jugador ha de completar missions de caràcter molt diferent (p.e. transportar mercaderies,  eliminar objectius, etc). Ambdós jocs estan pensats principalment com a jocs d’un jugador, però tenen modes multijugador en els quals és possible interactuar amb altres jugadors.

Aquests títols agradaran als aficionats a la ciència ficció i l’exploració espacial.Half-Live : Alyx

És considerat per molts com el millor joc de RV de PC. El títol està lligat a la història de la saga Half-Life de Valve, encara que no segueix el fil del protagonista dels altres títols, Gordon Freeman. El joc està dissenyat per ser accessible per a nous jugadors amb poca experiència en RV, i permet la locomoció de teletransport a banda de la locomoció suau. Els ambients i les interaccions del joc estan polides amb molta cura per tal de fer el joc el més immersiu possible.

Això fa que el joc tingui alguns trenca-closques mecànics, i per exemple, requereix el jugador maniobrar un objecte a través d’obstacles. La trama del joc i la qualitat dels escenaris és de nivell AAA i el joc està optimitzat per funcionar pràcticament en qualsevol ordinador que sigui capaç d’executar jocs de RV. És un joc d’un jugador i la història es completa en 8-12 hores.

Cada nivell requereix un estil de joc lleugerament diferent. Alguns nivells segueixen els patrons de joc d’horror on es premia el sigil; d’altres són d’acció trepidant, en els quals el protagonista avança per un ambient farcit d’enemics protegint-se darrera dels obstacles físics del mapa. El joc té una comunitat de modders aficionats molt activa. Alguns mods són de gran qualitat i exploten el potencial del motor del joc per crear noves experiències completament diferents. Per exemple, hi ha una campanya ambientada en l’univers de Bioshock i un joc d’assassins realista a l’estil Hitman anomenat Gunman Contracts que han rebut molt bona crítica.

Aquest és sens dubte un dels títols que val més la pena provar en RV de PC. Phasmophobia

És un dels títols d’horror més populars de PC i està disponible amb un 15% de descompte. El joc té una comunitat de jugadors en pantalla plana enorme, i és un dels jocs més populars en plataformes d’streaming. El joc es poc jugar tant en pantalla plana com a RV. El mode de RV és molt immersiu i permet manipular objectes amb uns física més o menys realista. El joc és multijugador però també s’hi pot jugar sol (fa molta més por). El títol destaca per la qualitat dels escenaris i la mecànica pròpia del joc, que requereix als jugadors trobar indicis per identificar el tipus de fantasma que hi ha a la casa. S’hi juga amb comunicació de veu, i brilla especialment quan s’hi juga amb amics. És un dels pocs títols que permet jugadors de RV i pantalla plana alhora en la mateixa partida.

El joc té un grapat d’escenaris diferents i a cada partida canvia la localització i les característiques del fantasma, de manera que s’hi pot jugar fàcilment més de 40 hores.Zenith : The Last City

És un joc de rol multijugador online, o MMORPG, és el títol més popular d’aquest gènere en RV. El joc va generar molta expectativa, perquè està disponible en PC i standalone de Quest i prometia un mapa gegant, locomoció que recorda a la de Population:One (amb mecànica d’escalar i volar lliurement) i sistemes de progressió, fabricació d’objectes i de cuina. El joc té elements en comú amb altres MMORPG clàssics, com ara les incursions a coves amb pillatge i enemic final, esdeveniments programats amb calendari, etc… Sens dubte és un títol que pot donar desenes d’hores de joc, però val la pena jugar-hi amb companyia més que no pas sol. Està disponible amb un descompte del 30%.

El joc ha rebut crítiques de tots colors, però és un títol molt popular i ha rebut múltiples actualitzacions de qualitat que han afegit nou contingut al joc.Into The Radius

És un joc de supervivència ambientat en un món post-apocalíptic inspirat en la novela Roadside Picnic, una novel·la russa dels anys 70 que retrata el món després d’una misteriosa visita d’extraterrestres que deixa unes zones del món contaminades d’una manera que desafia la física. El joc està dissenyat intentant replicar la manipulació d’objectes i mecanismes de la vida real en RV. Així, mentre altres jocs permeten al jugador fer accions com reomplir el carregador d’una arma prement un botó, a Into The Radius aquestes accions s’han de fer a mà. El joc segueix cicles de dia i nit i també cicles de múltiples dies anomenats “marees”, que tornen el mapa a un estat inicial amb enemics i objectes repartits aleatòriament pel mapa.

Aquest és un títol molt recomanable pels amants dels jocs de supervivència d’un jugador amb elements de sandbox.

L’argument del joc està definit vagament i el jugador aprèn la història a través de gravacions d’àudio i cartes que troba repartides pel mapa. El joc ha tingut molt ressò quan l’equip de desenvolupadors ha anunciat una versió del joc per a Meta Quest 2 que es publicarà al Setembre. Amb un descompte del 30%, el preu del joc és molt atractiu, però els usuaris de Quest 2 potser voldran esperar a Setembre i adquirir el joc a la tenda d’Oculus.

Ja veus que hi ha bons jocs i bons descomptes! Aprofita l’ocasió!

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat