Època de canvis: dels Premis GamingCat als Premis SAGA

A aquestes alçades segurament la majoria de lectors habituals ja coneixeu l’existència de SAGA, el saló del gaming que se celebrarà dies 3 i 4 de desembre a La Farga de l’Hospitalet. SAGA serà un esdeveniment de primera, amb tot el que s’espera d’un saló del videjoc: tornejos, LAN Party, zona d’expositors, activitats… Quan ens vàrem assabentar que s’estava plantejant la possibilitat de concedir uns premis als millors videojocs en català dins del marc d’aquest saló, vàrem tenir clar que era una oportunitat per establir una col·laboració amb els organitzadors i fer que els Premis GamingCat fessin un salt qualitatiu. Tot i que els nostres premis no comptaven amb una trajectòria molt llarga, sí que tenien un cert rodatge (i, per tant, un funcionament bastant provat) i un compromís creixent amb els videojocs en català: mentre que en l’edició de 2020 hi havia un sol premi per a videojocs en català (d’un total de 7), en l’edició de 2021 n’hi va haver 6 (d’un total de 12). Després d’algunes converses, la col·laboració es va convertir en una realitat, i aquesta col·laboració implica alguns canvis.Època de canvis

Un canvi important és el canvi de nom: els premis del saló són una col·laboració entre Gaming.cat, Plataforma per la Llengua i Lúdica, i per tant era qüestionable mantenir un nom que només representava un dels tres organitzadors. Per això es va elegir un nom nou: Premis SAGA, fent referència a l’esdeveniment en què s’entregarien. El fet que els Premis SAGA agafin el relleu dels Premis GamingCat té una conseqüència sobre les candidatures: un videojoc que hagi estat candidat als Premis GamingCat no ho pot ser als Premis SAGA.

Un altre canvi important són les categories de premis: un dels objectius dels premis és donar visibilitat i prestigi als videojocs en català, i per tant era lògic centrar-nos-hi, deixant de banda altres categories com els videojocs en qualsevol llengua o els creadors de contingut. Tots estam d’acord en la tasca fonamental que desenvolupen els creadors de contingut en català sobre videojocs per normalitzar la llengua catalana en aquest àmbit, però també creim que aquests premis no són el lloc més indicat per destacar-los.

I l’altre canvi important és que l’entrega de premis deixarà de ser un esdeveniment casolà i exclusivament virtual per convertir-se en una cerimònia presencial amb presentadors de prestigi i trofeus físics. Personalment crec que tenia la seva gràcia que els presentàssim la Desa i jo, però en aquesta ocasió tendrem l’honor que ho facin la Mariola Dinarès i el Nórman López.


Altres canvis menors, però que crec que també val la pena esmentar, són la composició del jurat, que serà més nombrosa (11 membres en comptes de 7), i la conversió del premi de la comunitat en premi del públic. El primer canvi està motivat per la necessitat de donar cabuda a més tipus de perfils (p.ex. professionals de territoris de parla catalana fora de Catalunya), i el segon al fet que els premis ja no estiguin lligats exclusivament a Gaming.cat: en el premi de la comunitat només hi podien votar els membres dels grups de Telegram o del Discord de Gaming.cat, mentre que en el premi del públic hi podrà votar qualsevol aficionat als videojocs.

Podeu trobar les categories, bases, jurat i tota la resta de detalls a la pàgina dels Premis SAGA. També hi trobareu un enllaç d’inscripció, per tant, si has publicat un videojoc en catal`à, o la versió en català d’un videojoc anterior, entre l’1 de novembre de 2021 i el 31 d’octubre de 2022, inscriu-lo com a candidat!

Finalment, voldria donar les gràcies a tots els membres del comitè organitzador per fer la col·laboració tan fluïda, i als membres del jurat per acceptar la tasca, que implica hores de dedicació.

Vos esperam a SAGA! Jo segur que no me’l perdré!


Si et vols assabentar de totes les novetats de Gaming.cat a l’instant, inscriu-te al nostre canal de difusió de Telegram!

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat