TV3 parla dels youtubers que fan vídeos sobre videojocs i s’oblida dels que els fan en català

És una bona cosa que TV3 dediqui uns minuts als catalans que fan vídeos sobre videojocs a Youtube i que destaqui la feina que fan persones com l’Outconsumer, que té 500.000 subscriptors al seu canal, o el Celopan amb els seus 126.000 (els dos a canals en espanyol). El que no és tan bo és que no es comenti, ni de passada, que hi ha gent que dedica els seus canals de Youtube a fer vídeos en català sobre videojocs, tot i saber que això els impedirà tenir centenars de milers de subscriptors. Que l’objectiu de la notícia era informar que hi ha gent que es converteix en estrella mediàtica penjant vídeos a Youtube sobre videojocs? Concedit. Que han elegit alguns dels youtubers catalans més destacats? Clarament. Que els centenars de subscriptors que tenen els canals actius en català més seguits són insignificants en comparació? Correcte. Però que no hi hagi ni una frase dedicada als youtubers que fan els vídeos en català és perdre una oportunitat de donar una empenta a la nostra llengua en un àmbit que està totalment espanyolitzat.

You may also like

 • author image
  gen. 20, 2014 @ 18:10 pm

  Aixo es un clar exemple de “Noticia de Farciment” (popularment com “Relleno”).

  quants minuts dediquen a la noticia? Resulta que es mes important qualsevol xorrada. (Opinio Propia)

  Per cert, dono gracies a la casualitat per la vostra imatge de la noticia, xD.

 • author image
  Jaume Stark
  maig 24, 2014 @ 14:10 pm

  A mi també em toca els nasos, i molt. No entenc perquè dius que fer gameplays en català es imposible arribar als 100.000 o així, però TV3 a deixat escapar una empenta força bona per als que començen ara casum tot.

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat