Novetats a Gaming.cat

Totes les cases necessiten fer dissabte o reformes, de tant en tant, i aquesta “casa” que és Gaming.cat ja ho comença a necessitar. No estic parlant de reformes tècniques (ja n’hem fet algunes, sobretot per fer el fòrum més agradable i funcional), sinó de reformes, diguem-ne, humanes.

En general, estic satisfet amb els resultats del projecte, ja que ha contribuït a la consolidació dels youtubers catalans com a comunitat, ha afavorit la trobada d’aficionats als videojocs i, en general, ha fet “bullir l’olla”. El canal de Youtube supera els 270 subscriptors, el compte de Twitter els 650 seguidors, i el servidor de TeamSpeak 3 s’omple amb facilitat. Tot molt guai. El que no està funcionant és el web en sí: tot i que últimament hi ha més publicacions a la portada (gràcies, AstroCat!), el fòrum és gairebé un desert, i l’única secció que rep una quantitat significativa de visites és l’índex de Youtubers Catalans. Ara per ara, el web és irrellevant: amb el compte de Twitter i el canal a Youtube el projecte funcionaria ben igual. Això és el que m’agradaria canviar.

Tenc algunes idees per dinamitzar el fòrum, per començar:

  1. Recuperar les partides comunitàries i fer-les regulars, per exemple, el primer diumenge de cada mes. Team Fortress 2 i Pinturillo han funcionat bé, però estaria bé incorporar algun altre joc (gratuït o que molta gent del grup tengui), per anar variant.
  2. Les activitats presencials també estan molt bé, i si s’organitzen mitjançant el fòrum, és més fàcil que altres membres de la comunitat s’animin a participar-hi.
  3. Més temes participatius: el “magatzem de les compres” (2015, 2016) és una bona idea de tema que convida a participar, en podem pensar d’altres, com un concurs de captures de pantalla de jocs, o alguna cosa així.
  4. Per millorar l’accessibilitat al fòrum des del mòbil, fa un temps vàrem activar el suport per a Tapatalk. Aquesta aplicació facilita accedir als fòrums des del mòbil. Si no la coneixeu, proveu-la!

Els articles en portada també necessiten una mica de moviment. És cert que Gaming.cat no ha estat mai un web de notícies, però hi ha molts temes que poden anar a la portada: videojocs en català, activitats relacionades amb videojocs que es fan als Països Catalans, anàlisis, opinions… De tot!

Per a tot això es necessita gent, per tant,crec que ha arribat el moment d’obrir la porta a col·laboradors seriosos. Amb això de “seriosos” no vull dir que tota la gent que ha col·laborat fins ara no sigui seriosa, però sí és cert que, en general, s’ha tractat de col·laboracions molt puntuals, i m’agradaria una cosa més estable.

Què s’espera d’un col·laborador de Gaming.cat? No molt. Principalment:

  1. Que participi al fòrum activament i de forma regular
  2. Que escrigui algun article de portada de tant en tant
  3. Que contribueixi a donar difusió al que passa a Gaming.cat

Naturalment, totes les contribucions seran benvingudes, no només aquestes tres coses! Vídeos, activitats… Hi ha moltes possibilitats!

Què s’ofereix als col·laboradors? Tampoc molt: el web no genera beneficis i, per tant, no hi pot haver compensació econòmica. Però sí que hi ha alguna coseta:

  1. Poders de moderació al fòrum i al servidor de TeamSpeak3
  2. Adreça de correu @gaming.cat
  3. Samarreta de Gaming.cat

Sé que no és molt, però és el mínim que puc oferir a la gent que col·labora més activament i als que ho vulguin fer a partir d’ara. I sí, ho has llegit bé, farem samarretes de Gaming.cat per als col·laboradors!

Per discutir idees sobre com dinamitzar el fòrum i el web en general, sobre les col·laboracions i tot això, he obert un tema al fòrum. I, si ets tímid, sempre pots escriure un correu a felip@gaming.cat.

Endavant!

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat