Nova campanya perquè Twitch contempli el català

El passat 15 de desembre de 2018 descobríem, tot repassant els darrers vídeos del youtuber català Lletraferint, el vídeo: “¿El català desapareixerà?. En aquest vídeo el seu autor analitza la situació actual de la llengua catalana i ens explica per què el català pot o no arribar a desaparèixer.

El youtuber Lletraferint conclou que un idioma desapareix quan aquest deixa d’utilitzar-se. Per què això no succeeixi es vital que els més petits l’utilitzin i el facin seu. Per tant, un punt clau és que puguin consumir contingut en català i aleshores també és vital que hi hagi contingut accessible en aquest idioma.

A dia d’avui els infants poden gaudir de contingut en català a la televisió, a les biblioteques, a l’escola però, ¿què passa amb Internet? Si bé és cert que el català és una llengua potent a Internet, quan parlem de contingut per a públic infantil i adolescent, el tema és alarmant.

Campanya Twitch en català

Tenim molta gent generant contingut en català a Youtube i a Twitch que podria interessar a aquest públic, però no n’hi ha prou. A ambdues plataformes no es destaca el contingut en català, fins i tot a la gent que té configurat el navegador en aquest idioma. Això fa que costi molt localitzar el contingut en català i que, per tant, qui genera aquest contingut no vegi recompensat, com a mínim a nivell de visualitzacions o d’interacció amb qui visiona el seu contingut, el seu esforç. I en aquests casos l’experiència ens diu que, degut a això, molts creadors de contingut en català a Twitch o Youtube acaben deixant de generar-lo.

És per aquest motiu, que en Roger Baldomà, amb el suport de la comunitat catalana de jugadors de videojocs i streamers de Gaming.cat ha iniciat una campanya a Twitch per demanar que aquesta plataforma contempli el català en els seus sistemes d’emissions.

En aquesta petició no es demana a Twitch que tradueixi tot el seu programari al català; simplement es reclama que els creadors de contingut puguin indicar que l’àudio dels vídeos generats és en català. I per altra banda també es sol·licita que els usuaris que cerquen contingut puguin especificar mitjançant els filtres de cerca que volen contingut en català.

Sabem que aquest canvi no requereix un gran esforç i estem segurs que si aconseguim un bon nombre de vots el canvi es durà a terme. La petició s’ha obert al canal oficial de Twitch i per tant segur que, com a mínim, s’escoltarà.

Per donar suport a aquesta campanya només cal accedir a la petició: “Add Catalan option on Live Stream information settings” i prémer el botó “VOT” per assignar-hi 3 punts. Òbviament i, sempre que sigui possible, ens agradaria que compartissis la petició a través de les xarxes socials i grups de xat per tal de fer arribar la petició a com més gent millor.

Per últim, si vols estar al corrent de com evoluciona la petició, et recomanam estar atent cada dilluns a les actualitzacions d’aquesta llista de reproducció de Youtube.

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat