Volem #AmongUsInCatalan

No ens cansarem de repetir-ho: que el català tengui bona salut en l’àmbit dels videojocs és imprescindible per a garantir-ne el futur. Per això és una gran notícia que un joc que ha estat tan popular com Among Us hagi estat traduït al català per Projecte Ç. Però, ai las, es tracta d’una traducció no oficial, i això significa que l’usuari ha de descarregar i instal·lar uns fitxers per tal de poder-la utilitzar. Pot semblar una problema menor, ja que és un procediment molt fàcil de fer però, com passa sovint amb els videojocs en català, ho pots fer si t’has assabentat que existeix aquesta traducció i la cerques activament. En canvi, si la traducció fos oficial, estaria disponible per a tots els jugadors, i molta gent que està interessada especialment en els videojocs en català veuria aquesta opció en instal·lar el joc i la podria gaudir. Per això que s’ha engegat la campanya #AmongUsInCatalan.

Aquesta campanya té l’objectiu d’aconseguir, mitjançant les xarxes socials i la pressió mediàtica, que la traducció al català sigui incorporada de forma oficial a Among Us. Pareix una bogeria? No ho és: fa poc es va incorporar de forma oficial la traducció a l’irlandès, i es tracta d’una llengua amb molts menys parlants que el català. Si s’ha aconseguit per a l’irlandès, es pot fer per al català!

Per donar difusió a la campanya, aquest diumenge dia 19 de setembre farem partides en directe amb membres de les diferents comunitats i amb creadors de contingut en català. Ens podràs veure a https://www.twitch.tv/gaming_catala i a https://www.twitch.tv/creadorstv. Estigues atent a les nostres xarxes socials per a saber horaris i més!

Com pots donar suport a la campanya? És molt fàcil:

  1. Fes córrer l’etiqueta #AmongUsInCatalan a Twitter, esmentant @InnerslothDevs
  2. Comparteix aquesta iniciativa a les xarxes socials
  3. Instal·la la traducció i juga-hi amb els teus amics! Comparteix captures de pantalla i vídeos de la traducció al català a les xarxes socials
  4. Si tens contactes en el món de la política o dels mitjans de comunicació (tradicionals, a Internet, influencers…), informa’ls que existeix aquesta campanya i demana’ls que hi donin suport
  5. Estigues atents a les nostres xarxes socials! Estam preparant més directes especials al nostre canal de Twitch per donar a conèixer la campanya!

Això és tot! Amb el teu suport ho aconseguirem!


Si et vols assabentar de totes les novetats de Gaming.cat a l’instant, inscriu-te al nostre canal de difusió de Telegram!

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat