Parlem amb els desenvolupadors d’Ikai, un joc inspirat ens els mites del Japó feudal

Entrevista realitzada per Desa.

Parlem amb l’equip de l’estudi Endflame, que dia 29 de març ha llançat al mercat un nou videojoc en català. Es tracta d’Ikai, un videojoc de terror i trencaclosques inspirat en els mites del Japó de l’època feudal.


Què significa Ikai? El nom té algun pes en la trama?

“Ikai” és un terme japonès que s’utilitza dins la religió sintoista per denominar l’inframón. No té cap pes en la trama més enllà del fet que és el lloc de procedència de les criatures segons aquesta religió. Per fer un paral·lelisme, seria com posar el nom “Infern” a un joc amb monstres cristians, tot i que Ikai no és ben bé l’infern, que rebria un altre nom i formaria part d’una altra religió popular al Japó, la budista.


Per què heu decidit fer un joc de terror de temàtica folklòrica japonesa?

Quan vam decidir l’ambientació vam pensar que no era una temàtica gaire explorada en els videojocs i, en termes de por, pot oferir molt de sí, per la seva riquesa i antiguitat, ja que hi ha moltes llegendes i criatures que poden tenir un gran atractiu per un joc d’aquest gènere. A més, és una cultura que ens fascina als tres membres de l’equip.


En quines obres (jocs, series pel·lícules…) us heu inspirat?

La primera gran inspiració és la sèrie d’animació Inuyasha, d’on hem trobat grans referències per ambientació i personatges. Altres referents en l’apartat de jugabilitat o d’emocions han estat videojocs com Layers of Fear i The beast Inside, o bé pel·lícules i sèries com The Shining i American Horror Story. Si bé hem buscat moltes referències per analitzar els punts que ens agradaven més i els que menys, diria que les que he mencionat han estat les principals.Després d’aquest llançament de dia 29/03, quina estratègia seguireu?

Sent aquest el primer llançament i sense saber què esperar-ne, volem tenir algunes analítiques abans de planejar una estratègia de continuïtat o no per aquest mateix joc. De moment, el que sí està previst és que Ikai surti en físic per consoles més endavant a Europa, com farà en breu als Estats Units.

Aquí acaba l’entrevista! Recorda que Ikai està disponible en català per a PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series S i X, i Switch.


Si et vols assabentar de totes les novetats de Gaming.cat i la resta de la comunitat catalana a l’instant, inscriu-te al nostre canal de difusió de Telegram!

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat