cyVeRpunk, un nou videojoc en català en VR

Avui us presentem cyVeRpunk, un “shooter” sobre rails futurista en català que està disponible a PC VR a la tenda d’Steam.

Fotograma del joc mostrant les mans del jugador apuntant

Creieu que és possible trobar un joc de VR que aparegui configurat en català per defecte? Doncs sí. No és gens habitual però és el cas de cyVeRpunk, i ja només per això, aquest títol es mereix el nostre reconeixement. Com és habitual en el gènere, el joc no té grans diàlegs, però tota la configuració i les instruccions del joc estan escrites en català.


Tota la configuració i les instruccions del joc estan escrites en català


El menú del joc on podem triar l’idioma de la interfície


CyVeRpunk està ambientat en un món futurista d’estètica cyberpunk (cap sorpresa) i l’estil de joc està inspirat en els populars Time Crisis o House of the Dead. L’objectiu del joc no és res de l’altre dijous: avançar pel mapa matant enemics i recollint monedes virtuals. El ritme de joc és frenètic, no dóna treva. En el minut zero, comencem disparant a un dron que vigila la primera zona i a partir d’aquí és un no parar. Els enemics surten a discreció: dreta, esquerra o per sobre dels teulats. La dificultat és elevada i costa avançar fins i tot després d’una bona estona de pràctica.

Com és propi del gènere, el jugador no és lliure per moure’s pel mapa, sinó que va apareixent en una sèrie de localitzacions així com va avançant. Una part important de la mecànica del joc és que el jugador ha d’esquivar els atacs dels enemics intentant refugiar-te darrera d’alguna paret o del mobiliari urbà, al més pur estil Time Crisis. Això es fa a través de locomoció natural, és a dir movent-nos, en comptes de fer-se amb un moviment de comandament o polsant un botó com en el Time Crisis original. És per això que el joc és especialment recomanable per aquells que tinguin prou espai per moure’s físicament a casa i que facin servir unes Quest 2 connectades al PC a través d’Airlink sense cables.


Fotograma del joc mostrant l’estètica, a mig camí entre els colors de Mart de Quake 2 i la iconografia de Hong Kong dels clàssics cyberpunk

L’ambientació cyberpunk és un dels punts forts del joc. Tenim la sensació d’estar immersos en un futur distòpic que recorda Blade Runner. De moment, el joc només funciona a PCVR, però el detall de la geometria i les textures són semblants al que es pot esperar per un joc de Quest 2. Entenem que els desenvolupadors potser es plantejaran portar el joc a la plataforma mòbil en un futur.


Fotograma del joc


Conclusions

En resum, aquest és un joc pels amants del gènere de disparar sobre rails com els càssics Time Crisis ambientat en un món cyberpunk. Acostumats als “shooters” en primera persona, algú trobarà a falta de locomoció de joystick per explorar lliurement el mapa, però assumida aquesta limitació ens trobem amb un joc arcade d’acció intensa i molt entretinguda.

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat