Top 5 jocs independents 2016

Una selecció d’Albert Vegara publicada originalment a Ciutat17 i reproduïda amb el seu permís.

5- Hyper Light Drifter, Heart Machine

The Legend of Zelda, aquest és el joc que em va venir al cap mentre jugava a Hyper Light Drifter, una proposta amb gràfics pixel art en què ningú t’explica una història, sinó que tu decideixes si vol investigar més per descobrir-ne la trama o bé només vols tirar endavant, matant monstres i explorant el mapa fins a arribar al final. Les úniques paraules que podràs llegir durant el joc són les del tutorial que expliquen els botons bàsics; a partir d’aquí, tota la informació que rebràs serà en forma d’imatges i sorolls en una llengua desconeguda. Les mecàniques del joc són molt bàsiques: moure’t, esquivar i atacar. Però amb tan poques eines, Hyper Light Drifter aconsegueix que estiguis jugant durant hores, explorant el món i derrotant enemics; és un joc que recorda l’old school en tots els sentits.

 4- Super Hot, SUPERHOT Team

El temps només avança quan et mous. Aquesta és la base de Super Hot, un joc de trencaclosques i acció en primera persona, i una de les experiències més innovadores i originals de l’any. Super Hot és un “temps bala” constant, cada nivell és un desafiament nou per al jugador que, un cop superat, li permet veure la seva execució en temps real. La majoria de cops et deixa bocabadat, ja que quan estàs concentrat resolent el nivell no t’atures a pensar en totes les coses que has fet, ni amb tota la rapidesa en què passa tot en temps real. Super Hot és un joc nou i fresc en una indústria de refregits i remàsters. També és molt recomanable provar-lo en realitat virtual (si és possible) ja que, així, es converteix en una experiència molt immersiva i realista.

 3- Inside, Playdead

Inside es presenta com un joc de trenclaclosques, però a sota d’aquesta capa hi ha un objectiu molt més gran: no deixar ningú indiferent. Desenvolupat per PlayDead, aquest joc ens explica la història d’un nen amb samarreta vermella empresonat en un món d’ombres, foscor i confusió. Per jugar-hi el millor seria començar sense haver-ne llegit res i sense mirar vídeos. Comprar-lo, posar-se els auriculars i submergir-se en el seu món. Un dels punts més discutits és el seu final, a Internet hi ha molts debats sobre el que simbolitza, però haureu de jugar-lo per descobrir-ho.

2- The Witness, Thekla Inc.

7 anys. Aquest és el temps que ha estat Jonathan Blow desenvolupant The Witness, un joc de trencaclosques espectacular, que farà que hagis d’esprémer el teu cervell al màxim per poder completar-lo. El joc és una successió per diferents tipus de trencaclosques que van escalant en dificultat. Sense entrar en spoilers, al principi ens proposen un trencaclosques “fàcil” -que no ho és – perquè aprenguem a resoldre’n aquest tipus en concret i, a mesura que anem avançant, la seva dificultat augmentarà. La descripció a Steam és clara: “Et despertes, sol, en una estranya illa plena de trencaclosques que et desafiaran i sorprendran”. I no crec que sigui necessari explicar res més: és un joc al qual has de jugar sense gaires referències i l’ideal seria completar-lo sense mirar guies ni tutorials, ja que la satisfacció que produeix aprendre a resoldre els trencaclosques per un mateix és gairebé inigualable.

 1- Firewatch, Campo Santo

Sense paraules. Així és com vaig sentir-me durant la meva estada com a guarda forestal al parc natural de Soshone, a Wyoming. La proposta de Campo Santo és un joc on donem vida a un home que, per motius personals, decideix que necessita desconnectar refugiant-se durant un temps al bosc. Firewatch és una aventura gràfica en primera persona molt centrada en la narrativa i en la relació entre el nostre protagonista, el Henry, i la seva supervisora Delilah. Si t’agraden les bones històries i uns gràfics i una direcció artística que facin que et quedis bocabadat durant hores, Firewatch és el teu joc.

You may also like

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat