El que sabem de la Nintendo Switch: què hem vist i què en podem esperar

Ara que ja tenim més informació sobre la Nintendo Switch, hem pensat d’anar recopilant-la, i fer aquest article, on anem contrastant el que sabem del que ha dit Nintendo, i la nostra opinió al respecte. Comencem!

Mario Odyssey

Què sabem del maquinari?

 • Sabem que els components els fabrica la companyia Nvidia (possiblement un Tegra X1), però encara no sabem del cert quin tipus de tecnologia serà, si Maxwell o Pascal, ni les especificacions concretes (només les freqüències: CPU a 1,02 GHz, GPU a 768 MHz -307,2 funcionant amb bateria- i memòria a 1331/1600 MHz). Recordeu que la diferència entre Maxwell o Pascal té a veure amb el rendiment i l’eficiència energètica.
 • Bateria: Tindrà una durada entre 3 hores i 6,5 hores. Es carregarà mitjançant USB tipus C. I tardarem 3 hores fins a carregar-la completament.
 • Pantalla: 6,2 polzades, multi tàctil capacitiva, de 720p de resolució.
 • Memòria Interna: 32 GB, ampliable mitjançant targetes microSDXC o microSDHC de fins a 256 GB.
 • Dock: ens permetrà connectar la consola a la televisió, i ser l’estació per carregar la consola. Comptarà amb una entrada USB 3.0 i dues d’USB 2.0, una sortida HDMI, i una entrada per a connectar-hi l’adaptador de corrent.
 • Connexió a Internet via Wi-Fi.


Què podem esperar del maquinari?

Pel que hem vist fins ara en diferents gameplays, o durant el mateix Nintendo Treehouse, val a dir que Switch serà la consola portàtil més potent vista fins al dia d’avui. De la seva pantalla es comenta que no està a l’altura de la tecnologia vista en mòbils i tauletes “punteres”, però les persones que l’han pogut provar, asseguren que l’angle de visió és bo, els colors són vius, i 720p de resolució fan que es vegi la imatge de forma nítida. Caldrà, però, veure com es comporta en exteriors, i com responen les funcions tàctils.

Un dels aspectes que més s’ha criticat és l’autonomia de la consola. Però podríem dir que està més o menys en la línia del que ofereix una Nvidia Shield, o qualsevol tauleta amb la qual juguem a jocs exigents. És cert que no ens aguantarà les sessions de joc que ens pot aguantar una 3DS, però la consola serà compatible amb bateries externes (Power Banks). Podríem dir respecte d’aquest apartat, que malauradament, pateix les mateixes limitacions que les tauletes i els mòbils actuals.

Un altre dels aspectes més crítics de la consola, és la capacitat de memòria interna, que serà de 32 GB. És insuficient, si tenim en compte que el sistema operatiu de la consola ens n’ocuparà una part. Se l’ha comparat amb les consoles de la competència, que per un preu similar al de sortida de la Nintendo Switch, tenen 1 TB de memòria interna. Aquesta comparació, des del meu punt de vista, no és encertada, pels següents motius:

 1. Cal tenir en compte que Nintendo ha optat per una tecnologia mòbil. ¿Heu vist alguna tauleta amb 1 TB de memòria interna?
 2. No caldrà instal·lar els jocs dins de la consola, si els fem servir en format físic.

És evident que en un futur veurem revisions de la consola amb més memòria interna, però no té per què ser un problema per als que comprin la versió de 32 GB doncs, com hem dit, és ampliable amb targetes microSD. En aquest apartat si l’hem de comparar, donada la tecnologia que fa servir, hem d’anar a parar al sector de les tauletes. Si doneu un cop d’ull als webs de diferents fabricants, veureu que el preu s’incrementa bastant, entre les versions de 32 GB, 64 GB i 128 GB (per citar les especificacions més habituals).

Respecte del Dock, no sabem del cert com es comporta un cop hi connectem la Swich. I sembla que la idea que donaria una potència extra va quedant descartada. El que si és probable, és que la consola en estar connectada, pugui desbloquejar la CPU per a tenir més rendiment gràfic (perquè no en queda compromesa l’autonomia).

En relació a l’apartat de connectivitat, destacar que a través d’un punt de connexió Wi-Fi podrem arribar a connectar fins a 8 consoles de forma simultània.

Què sabem dels Joy-Con?

Són els comandaments de la Nintendo Switch, connectats a la pantalla són un únic gamepad, però per separat tenen les següents funcionalitats:

 • Cadascun és un gamepad en solitari.
 • Lector d’Amiboos.
 • Botó de captura d’imatges de pantalla per a compartir via xarxes socials.
 • Són els succesors dels Wii motes, tenen acceleròmetre i sensor de posició.
 • Funció HD Rumble: proporciona una sensació detallada a nivell tàctil. Segons expliquen, aquesta funció ens farà diferenciar entre diferents sensacions, com per exemple, quan cauen uns glaçons dins d’un got, o quan fem un tret amb una pistola, o colpegem una pilota amb una raqueta… sens dubte, la funció més interessant.
 • Funció de càmera: integra una càmera que detecta gestos de les nostres mans que, integrada en videojocs, aquesta funció pot ser apassionant.

 

 

Què podem esperar dels Joy-Con?

Aquesta proposta de Nintendo és coherent amb la trajectòria de les seves dues últimes consoles de sobretaula. Els Joy-Con fan, segurament, tot allò que ens vam imaginar en el seu dia amb els Wiimotes, i una mica més, si tenim en compte les noves funcions tàctils. La proposta de Nintendo sembla novament una promesa molt interessant quant a un maquinari que podríem dir que, en certa mesura, té funcions pròpies de la Realitat Virtual. Aquestes ens permetran interactuar amb els videojocs d’una forma que no hem conegut fins ara. Ara bé, també és cert que tenim memòria, i no totes les companyies de videojocs han sabut/volgut explorar, i explotar les funcions que han tingut les últimes consoles de Nintendo, i s’entén que a molts usuaris i usuàries els quedi el regust que més que una innovació tecnològica, es tracta novament d’un reclam comercial.


 


Què podem esperar dels jocs?

Pels anuncis que estan sortint, podríem assegurar que la intenció és la fusió de la divisió de la companyia encarregada de la plataforma portàtil amb la de sobretaula. Per tant, esperem tenir garantit un catàleg de jocs amb grans propostes. Us deixem un enllaç amb tots els jocs que han anat anunciant fins ara.

Respecte al catàleg de sortida, té pocs jocs (veurem si Nintendo té quelcom més a anunciar), i més enllà del nou Zelda, no hi ha cap altra proposta de pes… sí que hi ha un Bomberman R, que segur que és ben divertit, però es troba a faltar quelcom més… De moment Nintendo sembla que ha esglaonat els llançaments, i cada mes hi haurà una o vàries estrenes.

Una de les grans novetats, que penso és la més celebrada, és que Nintendo ha anunciat que la consola serà region free. Aquesta és una gran notícia per a tots aquells que hem hagut de fer filigranes per a poder jugar jocs que no sortien a Europa. D’aquesta manera, podrem comprar un joc del Japó, o dels Estats Units, i jugar-lo sense problemes a la nostra Switch europea.

Quant a la retrocompatibilitat de la Nintendo Switch, encara no en sabem res… Seguim esperant. Però per aquells que no hem tingut una Wii U, seria una gran notícia poder accedir al seu catàleg des d’una Switch… Encara que veient algunes de les propostes anunciades com Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, Ultra Street Fighter II, TES V: Skyrim… Esperem que Nintendo no aposti per evitar la retrocompatibilitat per a fer refregits de Wii U i altres antigues glòries…


 

Què podem esperar dels serveis?

Vist com Nintendo està enfocant els seus productes dins de la telefonia mòbil, i sabent que Nintendo és una companyia força conservadora (li ha costat anys arribar a l’online), queda el dubte de quina mena de relació tindrà Nintendo Switch amb plataformes conegudes com són Twitch, Twitter i altres xarxes socials. Sabem que els Joy-Con inclouen una funció de captura de pantalla, però queda el dubte de si Nintendo crearà plataformes pròpies que assumeixin o complementin aquestes funcions de tipus social. Sabem també què Nintendo ha confirmat que està treballant en una app per a mòbils, que farà les funcions de xat de veu, i que ens permetrà localitzar i/o convidar a partides… seguint la línia del que ens proposaven des de Nintendo quan el seu projecte encara es deia NX, cal esperar una integració de tots els seus serveis i plataformes dins de Switch, però encara falta informació per desvetllar.

Quant a l’online, sabem que serà gratuït fins a la tardor del 2017. Aquesta és una de les decisions més criticables doncs fins ara era completament gratuït. Nintendo ha anunciat que les persones que es subscriguin tindran un joc de NES i/o SNES gratuït al mes, a més d’ofertes exclusives en videojocs. Donat que donen jocs de fa 20 anys, que podem emular perfectament quasi des de qualsevol aparell electrònic, és probable que hi hagi descomptes importants en el catàleg si ets dels que paguen quota. Tot i així, personalment no sóc partidari de pagar per tenir accés al joc multijugador.

 

Què pensem del preu?

El cert és que no esperava un preu inferior. Crec que la gent volia que Nintendo es situés encara més en la posició de consola secundària, i és una bona notícia que no hagi sigut del tot així. És important que la nova plataforma es faci valer, i que torni a la carrera per mirar-se de tu a tu amb la resta de la competència. Aquest fet no és només important per als aficionats de Nintendo, sinó per a totes les persones aficionades als videojocs. Una Nintendo forta implica que la resta també s’esforcin per a ser competitius, i en definitiva, com a conseqüència sortim guanyant tots i totes. No seria d’estranyar però, que pel Nadal hi hagi algun pack interessant amb jocs.

 

Preu de la Nintendo Switch

 

Conclusions i dubtes:

Que després de la patacada de Wii U, Nintendo torni a la carrera, és una molt bona notícia per als aficionats dels videojocs, siguin de la plataforma que siguin. Nintendo Switch sembla anar un pas més enllà dels conceptes que prometien les seves predecessores, i encara que el resultat està per demostrar, tot apunta a que pot ser una molt bona opció, ja sigui com a plataforma portàtil, o com a sobretaula. Si finalment es materialitza la possibilitat de que Nintendo unifiqui la divisió portàtil amb la divisió de consola de sobretaula, veient el catàleg de Nintendo 3DS, tindrem grans sagues de jocs, passejant-se per la consola híbrida de la companyia de Kyoto.

La consola però, ens planteja diferents dubtes, alguns relatius a l’online de pagament, o a la memòria interna, que és del tot insuficient si volem tirar de catàleg de la tenda virtual, per tant sí o sí que haurem de tenir una targeta microSD inserida. L’autonomia en el mode portàtil, és qüestionable també, encara que Nintendo deixa la porta oberta a la recàrrega de l’aparell mitjançant el seu port USB tipus C. Quant als jocs, Nintendo no ha aconseguit esvair els dubtes sobre quin tipus de suport rebrà per part de les companyies third-party, i després d’haver viscut la Wii i la Wii U, sembla lògic pensar que quelcom similar podria tornar a passar. És d’agrair, que durant la conferència piquessin l’ullet als desenvolupadors de jocs indie, però ja veurem com acaba tot plegat… Per últim, val a dir que, encara que Nintendo sembla que s’esforça per jugar a una lliga a part de la resta de la competència, arriba amb una proposta nova quan les altres plataformes sembla que comencen a mirar ja els seus pròxims maquinaris, i per tant, planegen sobre Nintendo els dubtes de si la Switch tindrà la potència suficient per a poder gaudir de jocs multiplataforma, ara que sembla que la vida de les consoles s’està esglaonant, i aviat tindrem pròximes propostes més potents per part de la competència. Quant al preu… que cadascú esculli, si el concepte, i els jocs, fan valdre la pena.

A vosaltres, què us ha semblat el concepte de la Switch? Tornarem a veure una Nintendo en plena forma? Quins són els jocs que més us criden l’atenció?

Fins aviat!

Contingut compartit amb Ciutat17.cat

You may also like

 • author image
  gen. 19, 2017 @ 17:58 pm

  Esperem aviam quines cortines aixequen els de nintendo abans de la seva sortida.

  Per cert, quin format comprareu? NX color o NX gris.

Entra a la comunitat!

Grup de Telegram de Gaming.cat Fes-te soci de l'Associació GamingCat